Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Meslek atölyeleri, ihtiyaca göre 'engelli' yetiştirecek

Düzenleyen:
Meslek atölyeleri, ihtiyaca göre 'engelli' yetiştirecek

Ekonomi Haberleri

Bütün illerde personel ihtiyacını belirleyen MEB, engellilerin bu işlere yerleşebilmesi için meslek atölyelerini eğitime uygun hale getiriyor

Engelli öğrencilerin meslek sahibi olması ve iş bulması konusunda çalışmalarını hızlandıran Milli Eğitim Bakanlığı; Türkiye genelinde yöneticilerin, okul müdürlerinin, öğretmenlerin ve meslek kuruluşlarından temsilcilerin katılımıyla il il potansiyel istihdam alanlarını belirledi. Çalışma yapılırken illerin kamu ve özel sektöründeki ihtiyaçları göz önüne alındı. Son aşamada engelli öğrencilerin, işverenin aradığı özelliklere sahip olabilmeleri için okullardaki meslek atölyeleri uygun şekilde düzenlenecek. Bakanlık, bunun için 2 milyon lira bütçe ayıracak. Çalışmada engelliler için el sanatları, kimya, matbaa, tesisat, iklimlendirme, motorlu araçlar, mobilya ve iç mekan tasarımı, seramik ve cam, metal, tekstil, inşaat, konaklama ve seyahat, yiyecek içecek, güzellik ve saç bakımı, gıda, tarım gibi meslek dalları tespit edildi. Örneğin Batı Karadeniz Bölgesi'nde tekstil teknolojisi, hizmet elemanları, el sanatları, hayvancılık ve paketleme gibi faaliyetlerde istihdam imkânları bulunuyor. Bu bölgedeki atölyelerde, bu alanlarda eleman ihtiyacını giderecek personel yetiştirilecek.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...