'Yerli göz' yol gösterecek

Düzenleyen:
'Yerli göz' yol gösterecek

Ekonomi Haberleri

KOBİ statüsünde faaliyetlerini sürdüren, ODTÜ ve Bilkent üniversitelerindeki teknoparklarda yerleşik mühendislik firması Esen Sistem Entegrasyon'un geliştirdiği gözetleme sistemi, Türk Elektronik Sanayicileri Derneği tarafından da ödüle layık görüldü.

KOBİ statüsünde faaliyetlerini sürdüren, ODTÜ ve Bilkent üniversitelerindeki teknoparklarda yerleşik mühendislik firması Esen Sistem Entegrasyon'un geliştirdiği gözetleme sistemi, Türk Elektronik Sanayicileri Derneği tarafından da ödüle layık görüldü. Sistem, Türkiye'de afet ile mücadele, şehir planlama ve güvenlik alanlarında fayda sağlamasının yanında terör problemlerinin çözümüne farklı bir bakış açısı getirerek kolluk kuvvetleri ve silahlı kuvvetlere çok kıymetli istihbarat bilgisi sağlamayı amaçlıyor. Havada görüntüleme, havada veri işleme, link ve yer istasyonu bileşenleri bulunan sistem, takip edilen bir aracın nereden geldiği, daha önce hangi araçlarla buluştuğu bilgisinin de elde edilmesine yardımcı oluyor. Bu sayede büyük toplantılarda, toplumsal olaylarda, konvoy takibinde, sınır gözlemede, arama kurtarma, trafik düzenleme, afet durumlarında koordinasyon gibi çalışmalarda sistem büyük faydalar sağlıyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...