Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Albayrak'tan milyonlara büyük müjde

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Bakan Albayrak'tan milyonlara büyük müjde

Ekonomi Haberleri  / AA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, Türkiye ile İran arasındaki doğalgaz tahkimi davası sonrası, "Geriye dönük olarak işleyecek bu indirimi inşallah en kısa sürede halkımıza yansıtmayı düşünüyoruz" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye ile İran arasındaki doğalgaz tahkimi davası sonrası, "Geriye dönük olarak işleyecek bu indirimi inşallah en kısa sürede halkımıza yansıtmayı düşünüyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Latin Amerika ziyaretine eşlik eden Bakan Albayrak, Şili'de Türkiye'nin İran'la doğalgaz tahkim davasını kazanmasını canlı yayında değerlendirdi.

Türkiye'nin bunu en kısa sürede sonuçlandırdıktan sonra halkın gaz tüketimi konusunda maliyeti düşürmek açısından indirime yansıtmak için bir çalışma içinde olduklarını vurgulayan Albayrak, şunları kaydetti:

"Geriye dönük olarak işleyecek bu indirimi inşallah en kısa sürede halkımıza yansıtmayı düşünüyoruz. Burada tahkim yüzde 13,3 ile 15,8 arasında bir aralık verdi tarafların anlaşması yönünde. Bu önümüzdeki birkaç ay içerisinde tarafların bir mutabakata varması ile ilgili bir süreç, sınırsız bir süreç değil. Birkaç ay içerisinde uzlaşma olmazsa tahkim kendisi bu aralık içerisinde bir indirim oranı belirleyecek. Bu oran belirlendikten sonra kesin bir karar alınacak ve inşallah bu yıl içerisinde bunun fiiliyata geçmesini bekliyoruz."

"Tahkim yüzde 13,3 ile 15,8 arasında bir indirim aralığı verdi"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye ile İran arasındaki doğalgaz tahkimi davasında kazanılan indirimin geriye dönük olarak işleyeceğini belirterek, "Burada tahkim tarafların anlaşması yönünde yüzde 13,3 ile 15,8 arasında bir indirim aralığı verdi. Bu önümüzdeki birkaç ay içerisinde tarafların bir mutabakata varması ile ilgili bir süreç, sınırsız bir süreç değil. Bu indirimi inşallah en kısa sürede halkımıza yansıtmayı düşünüyoruz" dedi.

Bakan Albayrak, Türkiye'nin İran'la yaşadığı doğalgaz fiyatındaki anlaşmazlık sebebiyle 2012 de uluslararası tahkime açtığı bir dava olduğunu ve bu davadan alınacak indirimin 1 Temmuz 2011'den itibaren geçerli olacağını söyledi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...