Turizmci bu sene Rusları yok saydı

Düzenleyen:
Turizmci bu sene Rusları yok saydı

Ekonomi Haberleri

Sezonda hiç Rus turist gelmeyecek gibi hazırlık yapan turizmciler, fuarlarla Orta Doğu, Hindistan ve Kuzey Afrika pazarına yönelecek. İç pazarda hedef ise 10 milyon...

Rusya ile krizin devam etmesi, bu ülkeden gelecek turist sayısının 'sıfır' kabul edilmesine sebep oldu. Turizmciler 2016 planlarını "hiç Rus turist gelmeyecek" gibi yapıyor. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve TOBB Turizm Meclisi Başkanı Osman Ayık, Rusya ile krizin devam etmesi halinde, Hindistan ve Kuzey Afrika ülkelerinde yoğun tanıtım yapacaklarını bildirdi. 2016 sezonunda hiç Rus turist gelmeyecekmiş gibi hesap yaptıklarını ifade eden Ayık, iç pazar payını 10 milyon yerli turiste çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Bu yıl 20'ncisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na (EMITT) ilginin büyük olduğunu, Türkiye'nin 81 ili ile 70 ülkeden katılımcı ağırladıklarını belirten Ayık, "Yunanistan ve Balkan ülkeleriyle yakın coğrafyadan yoğun katılım oldu. Ayrıca sağlık turizmi ile ilgili hem sunum hem ziyaretçi katılımı aldık. Bu alan gelecekte çok büyüyecek" diye konuştu.
RUS KAYBI 1 MİLYON
Rusya'daki kaybın 1 milyon civarında olduğunu aktaran Ayık, "Uçak kriziyle başlayan sıkıntının ardından 2016 yılında nasıl bir sayı ile gerçekleşeceği konusunda öngörümüz yok. İki ülke insanları her zaman birbirine yakınlık hissediyor. Arada köklü bağlar var. Bu ilişki tamamen sıfırlanmaz ama hazırlıklarımızı Rusya'dan hiç turist gelmeyecekmiş gibi yapıyoruz. Bugüne kadar olgunlaştırdığımız pazarları fuarlarla genişletmeyi amaçlıyoruz. Başta Orta Doğu olmak üzere, 4-5 saat uçuş mesafesi olan Hindistan, Kuzey Afrika ülkelerinden talep almaya çalışacağız" dedi. Ayık, son dakika taleplerinin de yine Türkiye’ye yönleneceği tahminini yaptı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...