HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Ağbal: Fiyat artışlarının üzerine gideceğiz

Düzenleyen: /
Ağbal: Fiyat artışlarının üzerine gideceğiz
Naci Ağbal, Haber

Ekonomi Haberleri

Maliye Bakanı Naci Ağbal, alınacak tedbirlerle enflasyonun çift hanelere çıkmadan aşağı yönlü seyir izleyeceğini tahmin ettiğini söyledi.

Gıda enflasyonunun arttığına işaret eden Ağbal, "Bizim en fazla üzerinde durduğumuz konu, Sayın Tarım Bakanımız da ifade ediyor; kırmızı ette ve ekmekte hakikaten piyasada oluşmaması gereken fiyat artışları olması. Bunun üzerine gideceğiz" dedi. Enflasyonun bir süre daha normalin üzerinde seyredecek olmasına rağmen sonraki dönemde düşüşe geçeceğini, 3 yıl içerisinde de yüzde 5 seviyelerine ineceğini dile getirdi. 
EVLİLERİN ASGARİ ÜCRETİ
Asgari ücret artışı ve kur hareketlerinin enflasyonu yukarı çekecek faktörler olduğunun altını çizen Bakan Ağbal, asgari ücretin vergilendirilmesi ile ilgili soruya da, "Kişinin durumuna bağlı. Bekâr bir kişiyle, evli ve 3 çocuklu bir kişinin vergi karşısındaki durumu farklı. Evli ve 3 çocuklu bir asgari ücretlinin geliri, ekim, kasım, aralıkta da 1300 liranın üzerinde olacak. Gelir vergisinde ise yeni bir düzenleme planlamıyoruz" diye cevap verdi. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...