HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Balık fiyatları uçuyor!

Düzenleyen: /
Balık fiyatları uçuyor!
Balık, Balık Fiyatları, Haber

Ekonomi Haberleri

Elverişsiz hava şartları ve denizlerdeki balık azlığı gibi nedenlerden cep yakan balık fiyatları, altın fiyatlarıyla yarışır hâle geldi

Bu sezon elverişsiz hava şartlarının yanı sıra denizlerdeki aşırı balık azlığı satıcıyla beraber vatandaşın da keyfini kaçırdı. Fiyatlarda yüzde 150'lere varan artış, vatandaşın balık tezgâhlarını pas geçmesine neden oluyor. Kalkan, lüfer, palamut, torik, vanuz, uskumru, barbunya gibi ürünler bugünlerde altın fiyatlarıyla başabaş gidiyor. Bu nedenle vatandaşlar geçen sezonlara kıyasla yüzde 150'den fazla artış yaşanmasına rağmen diğerlerine oranla cebine en uygun olan hamsiyle balık ihtiyacını gideriyor. Hallerde kilosu 12-13 lira civarında seyreden hamsi fiyatları, tezgâhlardan sofraya olan yolculuğunda 15 liranın üzerine çıkıyor.
Bugünlerde altının gram fiyatı 108 lira civarında seyrederken, Kapalıçarşı'da çeyrek altın 177 lira civarında satılıyor. Bazı balık türleri de altın fiyatları civarında alıcı buluyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Su Ürünleri Hali'nde, fiyatı en yüksek ürünlerden kalkanın kilosu çeyrek altın fiyatına alıcı buluyor. Geçen sezon 30 lira civarında alıcı bulan kalkanın kilosu bugünlerde 150 liraya satılıyor. Orta halli vatandaşın neredeyse tadını unuttuğu lüfer artık tane olarak satılıyor. Halde tanesi ortalama 40 liradan satılan lüferi tüketmek isteyenlerin, kilosu için bir gram altın fiyatını gözden çıkarması gerekiyor. Buna göre çifti yaklaşık bir kilo gelen lüferin pazar fiyatı 100 lirayı aşıyor. Bazı türlerin fiyatı çeyrek altını bile geçerken, toriğin çifti en düşük 230, en yüksek 250 lirayı buluyor. Ayrıca, palamudun çifti 50, uskumrunun kilosu 40 liradan alıcı buluyor. Kış sofralarının vazgeçilmezi hamsinin kasası ise en düşük 170, en yüksek 190 liraya alıcı buluyor. Pazarda ise hamsinin kilosu ortalama 15 liraya satılıyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...