Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Petrol fiyatları uzun bir süre düşük kalacak'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Petrol fiyatları uzun bir süre düşük kalacak'

Ekonomi Haberleri  / AA

IMF Başkanı Lagarde, yükselen piyasaların yıllar süren başarının ardından acı bir gerçekle karşı karşıya olduğunu belirterek, "Petrol fiyatları uzun bir süre daha düşük kalacağa benziyor" dedi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, Maryland Üniversitesinde yaptığı konuşmada yükselen ve gelişen ekonomilere yönelik değerlendirmelerde bulundu. 

Küresel ekonominin yüzde 60’ını oluşturan bu ülkelerin son yıllarda zayıfladığına dikkati çeken Lagarde, şunları kaydetti:

"Yükselen piyasalar, şimdi yıllar süren başarının ardından acı bir gerçekle karşı karşıyalar. Büyüme oranları düştü, sermaye akışı tersine döndü ve orta vadeli beklentiler çok kötüleşti. Örneğin, geçen sene, yükselen piyasalardan 531 milyar dolarlık net sermaye çıkışı olduğu tahmin ediliyor. Bu ülkelere, 2014’te 48 milyar dolar net sermaye girişi olmuştu.’’

Lagarde, bu gelişmelerle yavaşlayan küresel büyüme, varlık piyasalarındaki değer kayıpları ve sermaye çıkışlarının ‘‘endişe verici’’ olduğunu dile getirdi.

‘‘Petrol ve metal fiyatları uzun süre düşük kalabilir’’

Yükselen ve gelişen ekonomilerin 30 ila 50 ülkeyi kapsadığını belirten Lagarde, bunların çok birçok açıdan birbirinden çok farklı özelliklere sahip olduğuna dikkati çekti. 

Lagarde,  "En yüksek seviyelerine göre yüzde 65-70’e yakın değer kaybeden petrol ve metal fiyatları, uzun bir süre daha düşük kalmaya devam edeceğe benziyor" değerlendirmesini yaptı.

'Fed tedbiri elden bırakmamalı''

Lagarde, ABD'nin parasal normalleşmeye başlamasından dolayı özel bir sorumluluğun altını çizerken, ‘‘Fed'in iyi iletişim kurmayı ve tedbirli davranmayı sürdürmesi gerekiyor’’ dedi.

‘‘Mülteci krizi Türkiye’yi doğrudan etkiliyor’’

IMF Başkanı Lagarde, Suriyeli sığınmacıların oluşturduğu krizin de Türkiye, Lübnan ve Ürdün gibi milyonlarca yerinden edilmiş insane ev sahipliği yapan ülkeleri doğrudan etkilediğini söyledi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...