Türk Kartalı Bursa’dan yükselecek

Düzenleyen:
Türk Kartalı  Bursa’dan yükselecek

Ekonomi Haberleri

Bursa merkezli B Plas Alman uçak firması AQUILA’yı satın aldı. Türkiye’nin ilk yerli tramvay üretimini gerçekleştiren Bursa sanayisi artık uçak da üretecek.

Yerli tramvay üretimi ile öne çıkan Bursa’yı şimdi de havacılık üssü haline getirecek önemli bir adım daha atıldı. 250 yıllık geçmişi, yenilikçi ve teknolojik yüzü ile Bursa sanayisinin öncü kuruluşlarından Gökçen Ailesi’ne bağlı B Plas’ın havacılık sektöründe aktif rol alması amacıyla bir süredir temaslarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin ısrarı sonuç verdi. B Plas, Alman uçak firması AQUILA’yı (kartal) satın aldı.
HAVACILIK İÇİN TARİHÎ İMZA 
Almanya’nın Berlin şehrinde bulunan fabrikada yapılan imza törenine katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu tarihî imza ile Bursa’nın yerli tramvay üretiminin ardından ikinci büyük hedefleri olan havacılık sektörünün üssü olacağını açıkladı. Yerli tramvay üretiminde olduğu gibi havacılık sektörünün başlaması için de B Plas firmasını yönlendiren Başkan Altepe, 3 uçak siparişi vererek önemli ve anlamlı bir destekte bulundu. Yapılan sunumun ardından tesisleri gezerek uçakları inceleyen Başkan Altepe, Bursa adına tarihî bir sözleşmeye imza attıklarını kaydetti. Kendilerinin yönlendirmeleri ve eşlik etmeleri ile B Plas ile birlikte Bursa’nın artık havacılık sektörüne giriş yaptığını ifade eden Başkan Altepe, “Almanya’nın tecrübeli firması AQUILA artık Gökçen ailesinin. Bizler de bu güzel olaya şahitlik etmiş olduk. Bursa olarak hedefimiz her zaman ileri teknoloji, yüksek katma değerli ürünler üretmek. Yerli araçların üretimini sağlamak. Bu doğrultuda hedefleri olan Türkiye’nin lokomotif şehri olmak istiyoruz” dedi.
B Plas CEO’su Mehmet Celal Gökçen de, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yerli tramvay üretiminde gösterdiği büyük çabayı uçak üretimi için de göstererek kendilerine bu fırsatı sunduğu için teşekkür etti. Gökçen, “B Plas Ar-Ge, dizayn ve üretim geliştirme merkezimizle uyum içinde olacağını düşündüğümüz bu işe adım atmış olduk. Özellikle kompozit ve plastik konusunda otomotiv sektöründe yaptığımız önemli işler var. Şimdi bu tecrübemiz ve birikimimizle bu sektörde de kendimizi geliştirebileceğimizi düşünüyorum. Havacılık sektöründe Bursa’dan başarılı bir firma olarak yükseleceğiz. İtalyanca ‘kartal’ anlamına gelen AQUILA artık Türk kartalı. Emeği ve desteği olan herkese çok teşekkür ediyorum. Bursa’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...