Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Temiz enerjiye geçişi hızlandırmamız çok önemli'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Temiz enerjiye geçişi hızlandırmamız çok önemli'

Ekonomi Haberleri  / AA

ABD Başkanı Obama, "Petrol fiyatları şu an düşük. Bu ekonomi için iyi bir gelişme ancak fiyatların düşük olduğu bu dönemi iyi kullanarak temiz enerjiye geçişi hızlandırmamız çok önemli" dedi.

ABD Başkanı Barack Obama, "Petrol fiyatları şu an düşük ve bir süre daha düşük kalması bekleniyor. Bu ekonominin geneli için iyi bir gelişme ancak fiyatların düşük olduğu bu dönemi iyi kullanarak temiz enerjiye geçişi hızlandırmamız çok önemli çünkü sonsuza kadar sürmeyeceğini biliyoruz" dedi.

Obama, Beyaz Saray’da düzenlenen günlük basın brifingi öncesinde kısa bir konuşma yaparak, ocak ayı istihdam verilerini ve 2017 Bütçe Planı'nı değerlendirdi.

İşsizliğin yüzde 4,9’a inerek, son 8 yılın en düşük seviyesini kaydetmesinden memnuniyet duyduğunu dile getiren Obama, "2009’da yüzde 10’a ulaşan işsizlik oranı, geçen ay iş gücüne daha fazla Amerikalının katılmasına rağmen yüzde 4,9’a geriledi. İşsizlik oranı, böylece neredeyse 8 yıldan sonra ilk kez yüzde 5’in altına indi" diye konuştu.

ABD’nin şu an dünyadaki en güçlü ve dayanıklı ekonomisine sahip olduğunu kaydeden Obama, Cumhuriyetçi aday adaylarının bunun tersini iddia etmelerini sertçe eleştirerek "Bunun New Hampshire’da çaresiz ve kasvetli seçim konuşmaları yapan Cumhuriyetçiler için rahatsız edici bir durum oluşturduğunu biliyorum. Sanırım herkesi memnun edemezsiniz ama bu bizim yapacağımız daha çok şey olmadığı anlamına da gelmiyor" dedi.

''Düşük petrol fiyatlarını iyi kullanmamız lazım''

Başkan Obama, haftaya Salı Kongre’ye göndereceği 2016-2017 Bütçe Planı’nın daha fazla ilerleme için gerekli adımları içerdiğini de dile getirdi.

Obama, söz konusu planın, geleceğe yatırım yapan ve daha fazla yüksek ücretli iş imkanı yaşatan önerilere sahip olduğunu aktarırken, "Bu yüzden, bütçe planım temiz enerji araştırmaları ve projelerine yönelik yatırımları, 2020’ye kadar iki katına çıkaracak" dedi.

Bunun ekonominin daha fazla istihdam yaşatmasına ve temiz enerji maliyetinin daha hızlı şekilde düşürülmesine yardımcı olacağını belirten Obama, şunları kaydetti:

"Petrol fiyatları şu an düşük ve bir süre daha düşük kalması bekleniyor. Bu ekonominin geneli için iyi bir gelişme. Ancak, fiyatların düşük olduğu bu dönemi iyi kullanarak temiz enerjiye geçişi hızlandırmamız çok önemli çünkü sonsuza kadar sürmeyeceğini biliyoruz."

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...