Esnaf, aidatsız kartlara taksit imkânı istiyor

Düzenleyen:
Esnaf, aidatsız kartlara taksit imkânı istiyor

Ekonomi Haberleri

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, aidatsız kredi kartlarına da taksit hakkı tanınması gerektiğini söyledi.

Bankaların aidatsız kredi kartı çıkarma yükümlülüğünü "taksit hakkı vermeden" yerine getirmesini eleştiren Palandöken, "İnsanlara sormadan kredi kartı gönderen, gelirinin 10 katı limit tanımlayan bankalarımız, aidatsız karta gelince taksitsiz olarak veriyorlar. Bu konuda yeniden düzenleme yapılarak, taksit yapabilecek şekilde kredi kartı vermeliler" diye konuştu. 2015 yılında kartlı alışverişlerin toplam tutarının 526 milyar liraya çıktığını da hatırlatan Palandöken, şunları kaydetti: "Kart sayısı 171 milyona ulaşan Türkiye, Avrupa’da birinci sıraya yerleşti. Bunların 58 milyon 215 binini kredi kartları oluşturuyor. Ama unutmayalım, 1 milyon kredi kartı sahibi yasal takipte. Vatandaş bilinçli tüketici olmak zorunda."

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...