HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Ekmek zammının tüketicilere yıllık faturası 8 milyar TL

Düzenleyen: /
Ekmek zammının tüketicilere yıllık faturası 8 milyar TL
Ekmek Zammı, Ekmek, Haber

Ekonomi Haberleri

Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkanı İbrahim Yetkin, son dönemde ekmek fiyatlarındaki artışın tüketiciye yıllık faturasının 8 milyar lira olduğunu bildirdi.

Yetkin, yazılı açıklamasında, Türkiye’deki fırınlarda günlük 90 milyon civarında ekmek üretildiğini, bu sayının yılda toplam 32 milyar 850 milyona ulaştığını ifade etti. Son dönemde ekmek fiyatlarının ortalama yüzde 25-30 artırıldığına işaret eden Yetkin, “Günlük olarak üretilen 90 milyon ekmeğin 3 milyon adedi fırınlarda satılamadan kalmakta ve başka şekillerde tüketilmektedir. Standart bir ekmeğin fiyatına asgari yüzde 25 zam geldiğini kabul eder ve satılamayan ekmekten doğan zararı da hesaba katarsak, artışlardan önce 65 milyon 250 bin lira olan günlük ekmek satış hasılatının 87 milyon liraya çıktığı, yani günlük olarak 21 milyon 750 bin lira arttığı görülür” ifadelerini kullandı. Yetkin, ekmek fiyatlarındaki artışın tüketiciye yıllık faturasının 8 milyar lira olduğunu belirtti.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...