HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Güneydoğu’da yaşanan acı 78 milyonun sorunudur

Düzenleyen: /
Güneydoğu’da yaşanan acı 78 milyonun sorunudur
Cansen Başaran Symes, Haber

Ekonomi Haberleri

Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Cansen Başaran Symes, son dönemde Güneydoğu’da yaşanan sorunun ortak akılla çözülmesi talebinde bulundu.

TÜSİAD ile TÜRKONFED iş birliğinde, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Hatay Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (HASİAD) ev sahipliğinde düzenlenen ‘Büyüyen Kobi’ler’ adlı etkinlikte gündeme dair açıklamalar yapan Symes, “Evlerini terk etmek zorunda kalan komşularımıza üzülürken aslında son dönemlerde ülkemizin bir bölümünde benzer sahneleri görmekten de çok derin bir üzüntü içinde olduğumuzu burada bir kez daha belirtmek isterim. Aslında ülkemizde yaşanan bu trajedi, bana göre tarifsiz acı tüm ülkenin 78 milyonun sorunudur. Yani bunu bölgenin sorunu olarak hiçbirimiz düşünemeyiz. Ülkemizin bir bölümünde insanlar evlerini terk etmek zorunda kalıyorlarsa bizlerin kendi evlerinde kendi şehirlerinde huzur içinde olmamız kesinlikle mümkün değil. Güneydoğu’da devam eden terör hepimizin içini acıtıyor” değerlendirmesini yaptı.

SURİYE’DEN EN ÇOK HATAY ETKİLENDİ
Büyüyen Kobi’ler etkinliğinde konuşan TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, Suriye’de yaşanan savaştan en çok etkilenen illerin başında Hatay’ın geldiğini söyledi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...