HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

TOKİ'den yeni projeler

Düzenleyen: /
TOKİ'den yeni projeler
Toki, Haber

Ekonomi Haberleri

Türkiye’de ürettiği 700 bin konutla sosyal yaşama ve şehir kimliklerine katkı sağlayan TOKİ, 2023’e kadar (emeklileri de uygun koşullarda ev sahibi yapacak) 1 milyon 200 bin konut hedefliyor. Mahalle kültüründe oluşturulacak şehir projeleriyle yerel mimariye öncelik veren kurumun gelecekteki projeleri arasında; enerji dostu hastaneler, akıllı ve çevreci stadyumlar ile eğitim kurumları ve yurtlar yer alıyor.

TOKİ, Türkiye’nin dört bir tarafında yeni yaşam projelerini hayata geçirmeye başladı. 8 yılda 500 bin konut hedefleyen kurum; eğitimden sağlığa, turizmden yeşil alanlara,  kültür projelerinden sosyal sorumluluk projelerine kadar kentlerin tarihî dokularına uygun yüksek standartlarda yaşam alanları oluşturacak.
TOKİ’nin sadece konut değil master planlı büyük yerleşim projeleri hayata geçirdiğini belirten TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan; ‘‘Şehirlerde kent kimliği ve merkezi niteliklerle bağları güçlü olan, halkımızın beklentilerine yanıt veren, güçlü fiziki, sosyal altyapısı bulunan ve 2023’e kadar tamamlayacağımız yeni yerleşim alanları kuracağız” dedi. 
Yerel mimariye öncelik verdiklerini belirten Turan, ‘‘Yeni şehirler inşa ederken, sadece binalar inşa etmiyoruz, medeniyet algısının yansıtılması için çaba sarf ediyoruz’’ diye konuştu.  923 konuttan oluşan Nevşehir Ürgüp Sosyal Konutları, yerel ile modern mimarinin buluştuğu ilk proje ve Kapadokya’nın izlerinin yansıtıldığı ilk toplu konut uygulaması özelliği taşıyor.

Mahalle kültüründe projeler üretiyoruz
TOKİ’nin mahalle kültürünün oluşmasına imkân tanıyan projeler ürettiğini belirten TOKİ Başkanı Turan, “Projelerimizde; içinden cadde geçen, etrafında tek katlı dükkânların, bisiklet yollarının, spor alanlarının, caminin ve çarşının olduğu büyük bir meydana açılan, meydanda kafe ve restoranların bulunduğu bir mahalle konsepti yer alıyor. 0-5 yaş okul öncesi çocuk grubundan üniversite gençliğine, kadınlardan erkeklere, tüm nüfus profillerine dönük sosyal ihtiyaçları düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. 

2023 hedefi 1 milyon 200 bin konut
TOKİ olarak 2015 yılında yaklaşık 45 bin konut ürettiklerini söyleyen Turan;  “Bugün 3 milyonu aşkın vatandaşımız TOKİ’nin ürettiği konutlarda yaşıyor. 2023 yılı için hedefimizi 1 milyon 200 bin konut olarak belirmemiştik ancak, emeklilerimize dönük projelendirdiğimiz özel kontenjanlarla bu hedefi 200 bin yukarı çektik. Dolasıyla amacımız 2023 yılında 5,5 milyon insanımızı ev sahibi yapmak. 2016 yılı hedefimiz 60 bin konut üretimidir. 2016’da aylık ortalama 5 bin konutun ihalesini yapacağız. Planlı üretim disiplinleriyle 2023 yılına kadar Anadolu’nun pek çok şehrin de 10 binlerle ifade edilen, yüksek yaşam kalitesine sahip yeni yaşam alanları oluşturacağız. İlk etapta 2016-2019 yılları arasında Türkiye genelinde 259 bin 220 konut yapımını planladık” dedi.

TOKİ'den yeni projeler
Çankırı Mimari Konut Projesi

Emeklilerimiz uygun şartlarda konut sahibi olacak
Emeklileri uygun koşullarla ev sahibi yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini belirten Turan, “Evi olmayan emekliler için her projeden ayırdığımız konut oranı %25’dir. 240 aya kadar vadeli satış yapılmaktadır. Taksit oranları 250 TL’den başlamakta ve şehirlere göre fiyat aralığı değişmektedir. Şimdi 7 vilayette daha arazi ürettik, proje çalışmasını yapıyoruz. Onlar için de talep toplayacağız. Adana Sarıçam, Aksaray merkez, Eskişehir Tepebaşı, Hatay Reyhanlı, Kahramanmaraş Türkoğlu, Kayseri Mimar Sinan ve Kütahya Tavşanlı'da yapılacak 2 bin 705 konut için emeklilerden talepler toplanacak. Her ay talebin olduğu yerlerdeki ihtiyaçları karşılayacağız. Anadolu'nun birçok şehrinde emekli vatandaşlarımızın taleplerine karşılık verecek bir çalışma içindeyiz. TOKİ olarak dar gelirli, konut sahibi olamayan vatandaşlarımızı konut sahibi yapmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...