HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Super Bowl'un ABD ekonomisine 20 milyar dolar katkı sağlaması bekleniyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Super Bowl'un ABD ekonomisine 20 milyar dolar katkı sağlaması bekleniyor
Abd, Haber

Ekonomi Haberleri  / AA

Bu yıl 50'incisi düzenlenen Super Bowl'un 20 milyar doların üstünde iş hacmi yaşatarak tüm zamanların en kazançlı spor organizasyonu olarak tarihe geçmesi bekleniyor.

Amerikan futbolu sevenlerin heyecanla beklediği 50. Super Bowl mücadelesinin ABD ekonomisine 20 milyar doların üstünde katkı sağlaması bekleniyor.

Bu yıl 50'ncisi düzenlenecek olan Super Bowl, 7 Şubat'ta Denver Broncos ve Carolina Panthers arasında California eyaletindeki Levi's Stadyumu'nda oynanacak.

ABD'de hayatı 4 saat boyunca durdurması beklenen Super Bowl karşılaşmasının, başta perakende sektörü olmak üzere ülke ekonomisine milyarlarca dolarlık hareketlilik getireceği öngörülüyor.

AA muhabirinin, ABD Ulusal Perakendeciler Birliği'nden (NRF) derlediği tahmini verilere göre, ülkede her yıl festival havası yaşatan Super Bowl için bu sene kişi başına ortalama 82,19 dolarla toplamda 15,5 milyar dolarlık rekor harcama yapılacak.

Bu yıl yaklaşık 189 milyon Amerikalının izleyeceği final mücadelesi için 8,6 milyon televizyon olmak üzere toplam 20,9 milyon yeni ürün satılması bekleniyor. 

Bilet fiyatları da rekor kırdı

Santa Clara şehrindeki 75 bin kapasiteli Levi's Stadyumunda oynanacak 50. Super Bowl'un bilet fiyatları da rekor kırıyor.

ABD'de en çok kullanılan online bilet satış sitelerinden StubHub'ın verilerine göre, mücadelenin ortalama bilet fiyatları 4 bin 821 bin dolarla ABD tarihinde bir spor müsabakası için ödenen en yüksek ortalama ücret olarak tarihe geçti.

Öte yandan, mücadele için şu ana kadar satılan en pahalı bileti ise 20 bin 500 dolarla California'nın San Jose kentinden bir sporsever aldı. 

Bununla birlikte, maçı stadyumda seyretmek için Santa Clara kentine geleceklerin ulaşım ve konaklama masraflarının kişi başına ortalama 7 bin 300 doları bulduğu tahmin ediliyor.

30 saniyelik reklama 5 milyon dolar 

Bu yılki mücadeleyi canlı yayınlayacak CBS kanalı, yaklaşık 4 saat sürecek etkinlik boyunca göstereceği 30 saniyelik her reklam için ortalama 5 milyon dolarla bugüne kadarki en yüksek ücreti talep ediyor. Kanalın reklam gelirlerinin 385 milyon dolara ulaşması bekleniyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...