Mustafa Koç’un projesi yaşayacak

Düzenleyen:
Mustafa Koç’un projesi yaşayacak

Ekonomi Haberleri

Geçirdiği kalp krizi sonucu 56 yaşında hayatını kaybeden Mustafa Koç’un çok önem verdiği "Meslek lisesi memleket meselesi" projesi, baba Rahmi Koç’un talimatıyla devam edecek.

Gökhan Kaya ANKARA
Koç ailesi, Mustafa Koç’un hatırasının yaşaması için projenin güçlenerek sürdürülmesi kararını aldı. Bu kapsamda, 23 Şubat 2016 tarihinde İstanbul’da "Meslek Lisesi Koçları" programında yer alan okullar ile işletmeler bir araya getirilecek. Milli Eğitim Bakanlığı ile Özel Sektör Gönüllüler Derneği arasında imzalanan protokol gereği, "Meslek Lisesi Koçları" projesi halen 13 il, 89 okul ve 900 gönüllünün katılımıyla devam ediyor. Şimdiye kadar 6 bin 800 meslek lisesi öğrencisi, 2 yıl süren gönüllü koçluk uygulamasından yararlandı. Programda, meslek lisesi öğrencilerinin "okuldan işe geçiş sürecini kolaylaştırmak" için kişisel gelişimlerine katkı veriliyor. Ayrıca projeyle, kalıcı şirket-okul işbirlikleri yapılması amaçlanıyor. Mustafa Koç’un anısına büyütülecek proje ile, meslek liselerine koçluk yapacak gönüllü sayısının bu yıldan itibaren daha da artması bekleniyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...