Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hüsnü Özyeğin, Rusya'daki Credit Europe Bank'ı satıyor mu?

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Hüsnü Özyeğin, Rusya'daki Credit Europe Bank'ı satıyor mu?

Ekonomi Haberleri  / DHA

Rus basını, Rusya'daki en büyük bankalar arasında yer alan ve Türk sermayeli olan Credit Europe Bank'ın satışa çıkarıldığını yazdı.

Rus gazetesi Kommersant, Hüsnü Özyeğin'e ait Credit Europe Bank'ın Rusya'daki faaliyetlerini satışa çıkardığını bildirdi. Gazete, Ankara ile Moskova arasındaki siyasi gerginliğin bu satışa neden olduğunu ve bankayı başka Türk sermayeli şirketlerin de takip edebileceğini yazdı. Bankacılık piyasasında bir kaynağa dayandırılarak verilen haberde, "Alıcılar ocak ayının ortasından beri aranmaya başlandı" ifadesi kullanıldı. Bir diğer kaynak ise, alıcı arayışıyla Morgan Stanley yatırım bankasının ilgilendiğini bildirdi.

Kommersant, bankanın sermaye indirimiyle satılmasının görüşüldüğünü bildirdi. 2015'in ilk yarısının sonunda bankanın değeri MSFO'ya göre 18,9 milyar ruble, 1 Ocak 2016'da RSBU'ya göre 20,8 milyar ruble.

Aynı zamanda Credit Europe Bank'ın hissedarlarının ne yapacaklarının açıklanmadığı belirtildi.

Türk iş adamı Hüsnü Özyeğin tarafından kurulan Credit Europe Bank 1994 yılından itibaren Rusya'da faaliyet gösteriyor. Eski adı Finansbank olan bankanın çoğunluk hisselerinin NBG'ye satılması dolayısı ile 2007 yılı içerisinde isim ve logo değişikliği yapmıştı.
Hüsnü Özyeğin, Rusya'daki Credit Europe Bank'ı satıyor mu?

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...