Kıyma en çok 32 TL olacak

Düzenleyen:
Kıyma en çok 32 TL olacak

Ekonomi Haberleri

Hızlı yükselen et fiyatlarına tedbir, tavan fiyatla geldi. Kıyma en fazla 32, kuşbaşı 34 liradan satılabilecek

Uzun zamandır tartışılan et fiyatlarına tavan fiyatla 'dur' denildi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, kırmızı et sektörü temsilcileriyle aldıkları karar gereği, karkas yağsız et tavan fiyatını 23.3 lira, yağlı et tavan fiyatını 21.8 lira olarak belirlediklerini belirterek, "Kıymanın tavan fiyatının 32 lira, kuşbaşı etin tavan fiyatının ise 34 lira olmasıyla ilgili fikir birliğine vardık" dedi. Bu kararın alınmasında spekülatörlerin sektöre zarar veren beyan ve yanlış fiyat oluşumuna yönlendirme gayretlerinin bulunduğunu söyleyen Çelik, "Bazı spekülatörlerin, et ithalatıyla ilgili bizim üreticimizi, besicimizi yanlış bazı bilgilerle, onu üretimden vazgeçirecek, üretim kapasitemizi daraltacak bazı değerlendirmeleri geliyor. Bugün aldığımız karar, üreticimizi ve besicimizi korumaya dönük, birlikte taşın altına elimizi koymadır. Yoksa piyasada var olan maliyetleri dikkate almadan ithalata dayalı ve üreticinin üretiminden çıkmasını sağlayacak bir yaklaşımı, sektörle beraber doğru bulmadığımızı söylüyoruz" dedi.
Bazı kesimlerin ithalat istediğini, ancak fiyatları ithalatla düşürüp üreticinin mağdur olmasını istemediklerini belirten Bakan Çelik, "Et ithalatını değil, hayvan varlığımızı artıralım diye bir araya geliyoruz. Bu fiyatlara müdahale anlamına gelmiyor. 5-6 aylık bir izleme süresinin ardından haziran-temmuzda bir araya gelerek gelişmeleri değerlendireceğiz" diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...