Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakanın et açıklaması henüz tezgaha yansımadı

Düzenleyen:
Bakanın et açıklaması henüz tezgaha yansımadı

Ekonomi Haberleri

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in kırmızı et sektörü temsilcileri ile yaptığı görüşmenin ardından 34 lira olarak açıkladığı tavan fiyata kasaplar da destek verdi.

Bazı kasaplar uygulamaya geçse de henüz piyasada fiyatlar yüksek. Bakanın et açıklaması henüz tezgaha yansımadıPaylaşTweetlePaylaşGönderYorum Yap
Önceki gün kırmızı et sektörü temsilcileri ile bir araya gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, görüşmenin ardından karkas yağsız et tavan fiyatının 23,3 lira, yağlı et tavan fiyatının 21,8 lira, kıymanın tavan fiyatının 32 lira, kuşbaşı etin tavan fiyatının ise 34 lira olmasıyla ilgili fikir birliğine vardıklarını açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından gözlerin çevrildiği kasapların bu fiyatları doğru bulduklarını belirtmesine rağmen piyasada fiyatlar henüz istenilen seviyeye çekilemedi. Fiyatların çok yüksek olmasından şikayetçi olan kasaplar, “Fiyatlar yüksek olunca vatandaşın alım gücü düşüyor. Bu da satışları etkiliyor” dedi.
“FİYATLARIN EN AZ 7-8 LİRA AŞAĞI İNMESİ GEREKİYOR”
Uzun yıllardır Fatih Kadınlar Pazarı'nda kasapçılık yapan Fikret Kurban, “Kırmızı et fiyatları günümüzde en yüksek noktaya ulaştı. Et lezzetli yemeklerin ham maddesidir ancak vatandaşın alım gücü çok düşük. Bugün kırmızı et fiyatları bir işçinin günlük yevmiyesine eş değer düzeydedir. Bir kilo kuş başı et 42 liradır. Bu para bir işçinin günlük kazancı demektir. Et fiyatlarının en az 7-8 lira aşağı inmesi gerekiyor. Biz toptan satış yaptığımız için piyasanın altında bir fiyat oranımız var. Kısacası çok satıyoruz ama az kazanıyoruz. Genel piyasada fiyatların yüksek olma sebebi ithal et konusunda yaşanan sıkıntıdır. Ancak ben bu sıkıntıların aşılacağını ve fiyatların bakanlığın açıkladığı tavan fiyata ineceğini umuyorum” dedi.
Piyasada dana kıymanın fiyatının 38 ile 40 lira arasında olduğunu belirten Fikret Kurban, “Bakanlık bunun tavan fiyatının 32 lira olacağını söyledi. Biz şuan 31 liradan veriyoruz ve bundan kazanıyoruz. Demek ki kırmızı et tavan fiyatın altında da satılabilir ve kazanç bırakabilir” diye konuştu.
“ŞUANA KADAR BİR DÜŞÜŞ OLDUĞUNU GÖRMEDİK”
Gaziosmanpaşa’da kasapçılık yapan Hasan Hüseyin Güler ise, “Et fiyatlarının düşeceği söyleniyor ancak şuana kadar bir düşüş olduğunu görmedik. Dün toptan et aldık 23 liraya, bugün aldık 24 liraydı. Bizim fiyatlarımız uzun süredir 35 lira civarındadır. Ancak genel piyasada fiyatlar dalgalı olunca vatandaşa da olumsuz yansıyor. Devlet bu noktada üzerine düşeni yapacaktır. Devletin her ilçede Et Kurumu olmalı ve satış yapmalıdır. Bu durum et fiyatlarını dengeler diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...