Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Polis ve muhtarın zammı cüzdanda

Düzenleyen:
Polis ve muhtarın zammı cüzdanda

Ekonomi Haberleri

Polislere gösterge artışı, muhtar maaşının 1300 liraya çıkması, esnafa 8 bin liralık kazançta sıfır vergi ile doğum yapan kadın memurun analık hakları için uygulama başladı...

Polis maaşında 151-452 TL arasında artış

Kanunla, emniyet hizmetleri sınıfına dahil kadrolarda bulunanların yararlandığı emniyet hizmetleri tazminatları yüzde 25 artırılıyor. Ayrıca yüksek öğretim mezunu olan personelin ek göstergeleri de yükseltilecek. Buna göre, emniyet hizmetleri sınıfında yer alan personelin net maaşları, kadro, unvan ve derecelerine bağlı olarak 452 lira ile 151 lira arasında değişen tutarlarda artırıldı. Böylece, 1. derecede bulunan 1. sınıf emniyet müdürünün maaşında 452 lira, 3. derecede bulunan baş komiserin maaşında 324 lira, 1. derecede bulunan polis memurunun maaşında 301 lira, göreve yeni başlayan polis memurunun maaşında ise 192 lira artış olacak. Çarşı ve mahalle bekçilerinin maaşları da 151 lira civarında arttı.
Öte yandan uzman erbaşlar ile uzman jandarmaların 2 bin 200 lira olan ek göstergeleri 3 bine çıkacak. Uzman erbaşların kamuya geçebilmeleri için de 7 yıl çalışması gerekecek. Bağ-Kur'lu emeklilerden sosyal güvenlik destek primi kesilmesine son verilecek. Emekli olduktan sonra bu kapsamda çalışmaya başlayanların aylıklarından yapılan kesinti de kaldırılacak.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...