HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Altının gramı 114 lira sınırına yükseldi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Altının gramı 114 lira sınırına yükseldi
Altın, Gram Altın Ne Kadar, Haber

Ekonomi Haberleri  / AA

Altının gram fiyatı, uluslararası piyasada ons fiyatındaki yükselişin etkisiyle 114 lira sınırına çıktı.

Altının gram fiyatı, dün akşam ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'ın açıklamalarının ardından yükselişini devam ettiren ons fiyatının etkisiyle 113,96 lirayı gördü. 

Dün 110 lira seviyelerine kadar gerileyen altının gram fiyatı, dün akşam Yellen'ın açıklamalarının ardından başladığı yükselişini bugün de sürdürerek 113,96 lirayı gördükten sonra şu dakikalarda 113,70 seviyelerinden alıcı buluyor. 

Yellen'ın açıklamalarının ardından yükseliş eğilimini sürdüren altının ons fiyatı ise bugün 1.214 dolar ile 9 ayın zirvesine çıktıktan sonra şu dakikalarda 1.207,80 dolar seviyelerinde seyrediyor. 

Yellen dün Kongre'de yaptığı sunumda, varlık fiyatlarında yaşanan düşüşlerin, güçlenen dolar ve artan borçlanma maliyetiyle ekonomideki toparlanmayı daha az destekler hale geldiğini söyledi. Bu gelişmelerin ekonomiyi beklenenden kötü duruma getirmesinin faiz artış hızını düşürebileceğini belirten Yellen, buna karşın böyle bir yargıya varmak için henüz erken olduğunu, ekonomideki iyileşme ve enflasyondaki artışın hedeflerine doğru ilerlediğini vurguladı. 

Analistler, Yellen'ın açıklamalarının yeni ifadeler içermediğini, bu nedenle piyasalardaki güvenli liman arayışlarının sürdüğünü kaydediyor. Altının ons fiyatında 1.205 dolar seviyesinin direnç konumunda olduğunu, bu seviyenin üzerinde kalınması durumunda 1.230 dolar seviyelerinin gündeme gelebileceğini ifade ediyor. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...