Sinpaş GYO’nun 2016 hedefi 1 milyar TL ciro

Düzenleyen:
Sinpaş GYO’nun 2016 hedefi 1 milyar TL ciro

Ekonomi Haberleri

İstanbul Bomonti, Ankara Çankaya ve GOP’ta yükselecek yeni projelerini lanse etmeye hazırlanan Sinpaş GYO, 2016 yılını 1 milyar TL satış cirosu ile kapatmayı hedefliyor

Türkiye’nin konuta odaklı ilk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) olan Sinpaş GYO, halka arzdan bu yana 10 binden fazla aileyi ev sahibi yaparak, 4.2 milyar TL ciroya ulaştı. 2015’te 650 milyon TL’den fazla ciro elde eden Sinpaş GYO, son 10 yılda 4 kat büyüdü. Sinpaş GYO’nun 10 yıllık performansı ile 2016’da görücüye çıkacak yeni projelerini açıklayan Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, bu yıl İstanbul ve Ankara’da 3 yeni proje lanse edeceklerini belirterek, “Halihazırda satışta olan bu projelerimizle yılı 800 milyon TL satış cirosuyla kapatmayı hedefliyoruz.  Son çeyrekte satışa sunma için çalıştığımız 2 yeni projeyi de eklersek bu yılı 1 milyar TL ciro ile kapatabiliriz” dedi. Bu yıl lanse edilecek Queen Central Park Bomonti projesinin ön satışlarına başladıklarını açıklayan Gacemer, “Queen Central Park Bomonti projesinde 10 bin metrekarelik şehir parkı yer alıyor” dedi. Ankara’da ise Ege’den ilham alınarak tasarlanan Ege Vadisi ile GOP’ta yükselecek yeni projelerini 2016’da lanse edeceklerini belirten Gacemer, şu bilgileri paylaştı: “Bugüne kadar Ankara’da hayata geçirdiğimiz projelerimize olan yoğun talep, bizi başkentimizde yeni projeler geliştirmeye yöneltti. Bunlardan biri de Çankaya’da yükselen Ege Vadisi projesi. Ön satışlarına başladığımız bu projemizin dışında, Ankara GOP’daki arazimizde çok yakında yeni bir projemiz daha yükselmeye başlayacak.”
SEKTÖR YÜZDE 5-6 BÜYÜR
Seba Gacemer, son 10 yılda 600 milyon TL’lik sermayelerinin yüzde 25’ine karşılık gelen 150 milyon TL’lik temettü dağıttıklarını söyledi. Sektöre ilişkin de değerlendirme yapan Sinpaş GYO Genel Müdürü, “Türkiye’de konut satışlarının geçen yıla oranla yüzde 10, yabancılara konut satışının ise yüzde 20 oranında artması, Türkiye’ye ve sektöre olan güvenin kanıtıdır. Yurt dışı kaynaklı ilginin ve Türkiye’deki nüfus artışı ve evlenme hızına paralel olarak oluşan konut ihtiyacının her geçen gün artması ile sektörün 2016 yılında, yüzde 5-6 aralığında büyüyeceğini tahmin ediyoruz ” dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...