Bakan Elitaş açıkladı: Bu yıl 3,5 milyon Rus gelecek

Bakan Elitaş açıkladı: Bu yıl 3,5 milyon Rus gelecek

Ekonomi Haberleri

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, çevre ülkelerde yaşanan güvensizlik ve siyasi istikrarsızlığın Türkiye ihracatına faturasını açıkladı.

Elitaş, ''Yaşanan olayların ihracatımıza etkisi 2,4 milyar dolar civarında'' dedi. Elitaş, Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından, 2016 yılında bu ülkeden gelecek turist sayısını da 3.5 milyon olarak tahmin ettiklerini söyledi. Ekonomi Bakanı Elitaş, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı.

TURİST BAŞINA 800 DOLAR

Elitaş, Rusya'dan 2015'te gelen turist sayısının 4,5 milyon kişiyi bulduğunu belirterek, turist başına ortalama gelirin de 750-800 dolar olduğunu söyledi. Elitaş, turistlerin 3,5 milyonunun Türkiye'ye gelmeyi sürdüreceğini kaydetti.

FATURASI 2.4 MİLYAR DOLAR

EMTİA fiyatlarındaki düşüşten dolayı 2015'te 9,1 milyar dolar ihracat düşüşü yaşandığını belirten Elitaş, komşulardaki durumu da değerlendirdi. Elitaş, ''Bölgemizde yaşanan siyasi istikrarsızlık, ekonomik ve güvenlik sorunlarının ihracatımız üzerindeki etkisinin 2,4 milyar dolar seviyesinde olduğunu görüyoruz'' dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...