Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye'de en fazla konutu Iraklılar aldı

Düzenleyen:
Türkiye'de en fazla konutu Iraklılar aldı

Ekonomi Haberleri

Türkiye'de geçen yıl yabancılara yapılan konut satışlarına bakıldığında ilk sırada 4 bin 228 konut ile Irak vatandaşları yer aldı.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 2015 yılında yabancılara 22 bin 991 konut satıldı. Söz konusu dönemde yabancılara yapılan satışlarda ilk sırayı 4 bin 228 konut ile Irak vatandaşları aldı. Iraklıları, 2 bin 704 konutla Suudi Arabistan, 2 bin 130 konutla Kuveyt, 2 bin 36 konutla Rusya Federasyonu ve bin 54 konutla İngiltere vatandaşları izledi.
Yabancılara konut satışında bin 425 konut ile dördüncü sırada yer alan Yalova, Irak, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşları tarafından tercih edildi. Yalova'yı takip eden Aydın'da ise başta İngilizler olmak üzere Kuveyt, Almanya, İrlanda ve Belçika vatandaşlarına konut satışı yapıldı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...