KKTC’ye su problemine yap-işlet-devret çözümü, anlaşma yapıldı

Düzenleyen:
KKTC’ye su problemine yap-işlet-devret çözümü, anlaşma yapıldı

Ekonomi Haberleri

Bakan Eroğlu, "KKTC'de suyun dağıtılması için, eski altyapının değişmesi şart. Biz yapacağız ya da yap-işlet-devret sistemiyle tamamlanacak" dedi

Damla Peker ANKARA - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "KKTC'ye Su Temini Projesi"nde yaşanan problemlerin iki yolla aşılabileceğini söyledi. 2016 yılı bütçe görüşmelerinde konuyla ilgili sorular üzerine açıklamalarda bulunan Bakan Eroğlu, şunları anlattı: "Kıbrıs tarafına 'bunu nasıl işleteceksiniz' dedim. Karar veremediler. Biz de dedik ki, 'Bu su dağıtılmazsa sıkıntı olur. Şebekelerde büyük kayıp var. İçme suyu şebekesini, sulama şebekesini, hatta atık su kanallarını, yağmur suyu sistemini de yapalım' dedik. Ona da karar veremediler. Koalisyon olunca, aralarında ihtilaf oldu. Buraya geldiler. Biz de iki öneri sunduk. Dedik ki, 'Belli bir süre biz işletelim. Alt yapıyı tamamlayalım, en ileri sistemi kuralım. Ya da istiyorsanız sizin belediyelerin altyapısı çok eski, büyük su kayıpları olur. Yap-işlet-devret sistemiyle yapılsın.' Bu konuda mutabakat anlaşması yapıldı. Şimdi Kıbrıs heyeti iki alternatifi hükümete sunacak. Kabul edilen öneri imzalanacak."

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...