'Elektrikte gece zammı, esnafı karanlığa gömer

Düzenleyen:
'Elektrikte gece zammı, esnafı karanlığa gömer

Ekonomi Haberleri

TESK Başkanı, gece tarifesinde elektrik fiyatının yüzde 19.6 arttığını belirterek, "Vitrin ışıkları sönecek, kentler karanlığa gömülecek" dedi

Elektrikte gece tarifesine yansıyan yüzde 19.6'lık zammın, gözden geçirilmesi istendi. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkarın elektrik zammıyla büyük yükün altına girdiğini belirterek, "Vitrin ışıklarının yanmaması kentleri karanlığa boğar. Bu durum güvenlik zafiyetine sebep olur" ifadelerini kullandı. Palandöken, "Elektriğin gece tarifesine yansıyan yüzde 19.6 gizli zam bir an önce gözden geçirilmeli. Esnafın buzdolabı sabaha kadar çalışıyor. Vitrin ışıkları sabaha kadar yanıyor. Gece tarifesindeki bu zam esnafın elektrik yükünü çok artıracak. Elektrik yükünün artması sokakların kararmasına sebep olacaktır" dedi. Artan maliyetler sebebiyle vitrin ve sokak lambası gibi araçların kullanımında kısıntı yapılabileceğini ifade eden Palandöken, "Vitrin ışıkları yanmaz, sokak aydınlanmazsa kent karanlığa gömülür. Hem güvenlik zaafiyeti olur hem de geri kalmışlığın göstergesi olan karanlık şehir görüntüleri geri gelir" dedi. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...