Koç’tan zor geçen 2015’te 70 milyar TL ciro

Düzenleyen:
Koç’tan zor geçen 2015’te 70 milyar TL ciro

Ekonomi Haberleri

Geçen yılı 3.6 milyar TL net kâr ile kapatan Koç Holding'in CEO'su Levent Çakıroğlu, "Büyük ihracat projeleri geliştirerek ve yeni pazarlara girerek güçlendik. Çalışan sayımız 91 bini aştı" dedi

Koç Holding, belirsizliklerle dolu 2015 yılını büyümeyle kapatmayı başardı. Cirosu 69.5 milyar TL'ye ulaşan Koç Holding'in net kârı, yüzde 32 artışla 3.6 milyar TL olarak gerçekleşti. Bütün zorluklara rağmen 2015'te güçlü performans sergilediklerini söyleyen Koç Holding CEO'su Levent Çakıroğlu, "İstikrarlı büyümemiz, finansal sonuçlarımıza da yansıdı. Yatırımlarımıza hız kesmeden devam ettik. 2015 yılında toplam çalışan sayımız 91 bini aştı. Büyük ölçekli ihracat projeleri geliştirerek ve yeni pazarlara girerek, küresel konumumuzu güçlendirdik. Toplam ihracatımız, Türkiye’nin ihracatının yüzde 9’unu teşkil ediyor" dedi.  2015 yılında Koç Topluluğu şirketlerinin önemli başarılar kaydettiğini söyleyen Levent Çakıroğlu, şöyle devam etti:
"3 milyar dolar yatırımla hayata geçen Tüpraş’ın Fuel Oil Dönüşüm Projesi, geçtiğimiz yıl bütün üniteleriyle devreye girdi. Bu proje hem Tüpraş’ın finansal göstergelerine hem de Türkiye ekonomisine olumlu katkıda bulundu. Egea’nın üretimine başlanması ile Tofaş, dünya çapında bir oyuncu olduğunu yeniden ispatladı. 1 milyar dolar yatırımla gerçekleştirilen Egea ailesi; ülke ihracatını artıracak, yerli-ithal dengesine de olumlu katkı yapacak. Ford Otosan, geçtiğimiz 3 yılda 1 milyar doların üzerindeki yatırımları ve yenilenen ürün gamı sayesinde yurtiçi ve yurtdışı satışlarını önemli derecede artırdı. Arçelik'in Tayland’da 100 milyon dolar yatırımla temelini attığı buzdolabı fabrikası deneme üretimini gerçekleştirdi. 2016 yılında tam kapasite faaliyete geçmiş olacak. Yapı Kredi Bankası, aktif müşteri sayısını 650 bin artırarak 11 milyon seviyesine yükseltti. Mevduat ve toplam kredilerde yüzde 21 büyüme gerçekleştirdi."

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...