Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Girişimcilere vize tüyosu verecekler

Düzenleyen:
Girişimcilere vize  tüyosu verecekler

Ekonomi Haberleri

Bugüne kadar yabancıların Türkiye’de yatırım yapması olay oluyordu. Şimdi ise Türkler, Avrupa’ya yatırım yapmaya ve iş kurmaya gidiyor

Kahve Dünyası ve Simit Sarayı gibi orta ölçekli işletmelerden sonra, daha küçük çaptaki işletmeler ve girişimcilerin kendileri de Avrupa’ya açılmaya başladılar. Son 5 yıldır, özellikle Avrupa ülkelerine kendi işini yapmak üzere giden Türk girişimcilerin sayısı binlerle ifade ediliyor. Bunlar arasında emlakçı, turizmci, eğitim danışmanı gibi girişimcilerin yanı sıra temizlikçi, ayakkabı boyacısı, inşaat işçisi gibi fiziki çalışma gerektiren işler yapan kişiler de bulunuyor. Türk girişimcilerin önünde, her zaman olduğu gibi vize engeli bir duvar gibi duruyor. Uzmanlara göre bu vize engelinin aşılabilmesi için belli prosedürlerin ve yasal gerekliliklerin uygulanması gerekiyor. Vize sürecinde izlenmesi gereken bu prosedürler, İstanbul’da bu hafta sonu düzenlenecek seminerlerle gündeme taşınıyor. Londra merkezli ünlü hukuk firması Garth Coates Solicitors İngiltere ve AB ülkelerinde yatırım yapmak, işyeri açmak,  konut veya işyeri satın almak, kalıcı oturum ve çifte vatandaşlık programlarından yararlanmak isteyenler için Türkiye’de bilgilendirme yapacak. Garth Coates Göçmenlik Hukuku Firması Yöneticisi Tamer Ulay, seminer ve özel toplantılarda, Avrupa Birliği İşbirliği Anlaşması (Ankara Anlaşması) vizesi, İngiltere, Malta ve Portekiz’de yatırım yaparak, konut satın alarak, Avrupa’da serbest dolaşım ile kalıcı oturum hakkında bilgi verileceğini söyledi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...