Lassa, Arda’yla 1milyara ulaşacak

Düzenleyen:
Lassa, Arda’yla 1milyara ulaşacak

Ekonomi Haberleri

Futbolda Türkiye’yi gururlandıran Arda Turan, Türk şirketlerinin de yüzünü güldürüyor. Barcelona sponsorluğu ile bilinirliği artan Lassa’nın ilk global reklam filminde Arda ve takım arkadaşları antrenmana çıktı

FİKRET ÇENGELBarcelona

Sabancı Holding iştiraklerinden lastik üreticisi Lassa, Barcelona kulübü ile geçtiğimiz yıl 4 yıllık sponsorluk sözleşmesi imzaladı. 21.6 milyon avroluk anlaşmaya göre Barcelona’nın basketbol, hentbol, futsal ve hokey takımları Lassa ismiyle anılacak. Daha önce Barcelona pazarına hiç giremediklerini aktaran Lassa Genel Müdür Yardımcısı Egemen Atış, bu sayede ilk akla gelen marka anketinde yüzde 22’den yüzde 35’e yükseldiklerini kaydetti. Müşterilere Lassa lastiklerinin yuvarlanma direncinden ötürü yakıt tasarrufu yaptığını anlatmalarına rağmen fiyat sorduklarını bildiren Atış, “Avusturya’da otomotiv plazalarda köşe aldık. Sponsorluğun bu alanda da varlığımız arttı. Bilinirlikle beraber tercih edilirliğimiz de artacak” dedi.
Futbol takımı ile film çekme hakkını da içinde bulunduran sponsorluk paketinde Lassa için Camp Neu’da bir de loca verilmiş. Avrupa’daki iş ortakları ile görüşme konusunda locanın çok fayda sağladığını söyleyen Atış, herkesin Barcelona maçına gelmek istediğini anlattı. Şirket, Türkiye’den de müşteri ve bayileri için maç organizasyonu düzenliyor. 1 Haziran 2015’te başlayan sponsorluğun satışlarına ne kadar katkı sağladığını henüz ölçümleyemediklerini aktaran üst yönetici, sponsorluğu desteklemek için ayrıca turizm ve medya tarafına da hatırı sayılır bütçe ayırdıklarını belirtti. Lassa’nın reklamları bu haftadan itibaren Eurosport’ta 1 yıl süreyle 54 ülkeyi kapsayan coğrafyada dönmeye başlayacak. Barcelona’nın dünya çapında 1 milyardan fazla kişiye erişimi olduğu tahmin ediliyor. Bu sponsorlukla Lassa markası da 4 yıl boyunca Barcelona aracılığıyla 1 milyar kişiye erişmeyi hedefliyor.

Barcelona’ya yeni bayi açtı

Avrupa pazarlarına girmekte güçlük çektiklerini belirten Egemen Atış, ilk olarak Barcelona şehrine bir bayi açtıklarını ifade etti. Sponsorluğun en çok İspanya’da yankı bulduğunu belirterek, Kuzey Afrika’da benzer bir ilgi beklediklerinin altını çizdi. Atış, geçen yıl Avrupa pazarı yüzde 2 büyürken Lassa’nın pazarın üzerinde bir büyüme oranı yakaladığını da sözlerine ekledi.

Arda’dan Pique kıyağı

Sponsorluk gereği, Barcelona takımı uygun olan 5 futbolcusu ile yılda 2 kez film çekme hakkı veriyor. Bu kapsamda Suarez, Neymar, Rakitiç, Arda ve Pique ile çalışmak isteyen Lassa’nın reklam çekimlerine Katar’daki başka bir organizasyondan memnun kalmayan Pique gelmek istememiş. Duruma müdahale eden Arda, hemen Pique’yi arayarak gelmeye ikna etmiş. Lassa’nın aynı zamanda Arda’yla da 2 yıllık sponsorluk anlaşması bulunuyor.

 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...