Piyasa dik durdu

Düzenleyen:
Piyasa dik durdu

Ekonomi Haberleri

İç güvenlik endişeleriyle piyasada satış bekleyenler ters köşe oldu. Hafif gerileyen borsa, öğle saatlerinde artıya geçti. Dolar ise 2.96'da sakin seyretti

Ankara'da yaşanan terör saldırısı ve Diyarbakır ile Şırnak'tan gelen acı haberler bütün Türkiye'de derin üzüntüye sebep oldu. İç güvenlik endişeleriyle piyasalarda  satış bekleyenler ise yanıldı. Güne 72.800'lü seviyelerden başlayan Borsa İstanbul, 72.300 sınırına kadar geriledi. Ardından gelen alımların da etkisiyle artıya geçen borsa, öğleden sonra 73.400'ün üzerini gördü. Dolar ise 2.96 TL civarında sakin seyretti. Destek Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Adnan Çekcen, "Hafta başında Suriye sınırında yaşanan gerilim ve Ankara’daki terör olayları, TL varlıkları üzerinde baskı oluşturmadı. Endekste düşüşlerin sınırlı kaldığını gördük. Son 1 yılda da bu tür olayların yansımalarına baktığımızda, yine TL varlıkların direndiğini görüyoruz" dedi.
FED RİSKİ AZALIYOR
Borsayı güçlü tutan başka sebeplerin söz konusu olduğunu da belirten Çekcen, şöyle devam etti: "Küresel piyasalar geçtiğimiz hafta yaşanan o fırtına sonrası bu hafta genel olarak yeşil bir tablo sergiliyor. Asya borsalarından Avrupa’ya, ABD borsalarından gelişen piyasalara kadar bütün borsalarda önemli yükselişler kaydediliyor. Dolayısıyla yurt dışı piyasalara paralel bir iyimserlik de söz konusu. Ayrıca kur tarafında volatilitenin düşük olmasının da olumlu etkisini görüyoruz. 2.98’lerin altındaki her fiyatlama, doların geri çekilme ihtimalini kuvvetlendiriyor. Son olarak açıklanan FED tutanaklarında da gördüğümüz üzere, 2016 yılını para politikası olarak daha yumuşak geçirmesi söz konusu. Hatta küresel oynaklığın ve düşük emtia fiyatlarının oluşturduğu deflasyonist baskıdan dolayı FED, 2016 yılının tamamında faiz artıramayabilir. Bu da içeride FED iyimserliğine yol açıyor ve TL varlıkları olumlu etkileniyor. Petrol fiyatlarındaki haftalık yükseliş de bir diğer sebep olarak gösterilebilir. Petrolün yükselmesi, küresel büyüme endişelerini azaltan bir etki oluşturuyor."
75 BİN PUAN GÖRÜLEBİLİR
Borsada 72.800'ün üzerinde kalındığı müddetçe güçlü duruşun devam edebileceğini belirten analistler; 75 binlere kadar bir hareketin söz konusu olabileceğini, aşağıda ise 69 bin - 70 bin aralığının güçlü alım bölgesi olarak yerini koruduğunu belirtiyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...