Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

HGSve OGS'de yeni dönem

Düzenleyen:
HGSve OGS'de yeni dönem

Ekonomi Haberleri

Yabancı araçların HGS ve OGS parası ödemeden köprü ve otoyollardan yaptıkları kaçak geçişleri önlemek amacıyla yürütülen çalışmalar hızlandırıldı. Sınır kapılarına girişte verilecek HGS kartına belli tutarda para yüklenecek. Ya da plaka takibi ile ücretler gümrükten çıkışta tahsil edilecek.

Yabancı araçların Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ve Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) parası ödemeden köprü ve otoyollardan yaptıkları Kaçak geçişleri önlemek amacıyla yürütülen çalışmalar hızlandırıldı. Gümrük bakanlığı, yeni sistem için kolları sıvadı.

Habertürk'ün haberine göre, gündemdeki seçeneklere göre, yabancı araçlara geçici HGS kartı takılacak. Sınır kapılarına girişte verilecek HGS kartına belli tutarda para yüklenecek.

YILDA 1 MİLYON ARAÇ GEÇİYOR

Çıkışta kullanılmayan bakiye iade edilecek. Bir başka seçenek ise kameralardan plaka takibi. Bu yöntemde de HGS kameraları ile saptanan plakalar, Ulaştırma Bakanlığı tarafından anında gümrüklere iletilecek. Gümrükten çıkış sırasında ücretler topluca tahsil edilecek.

Yılda ortalama 1 milyon yabancı plakalı aracın köprü ve otoyollardan ücretsiz geçiş yaptığı belirtiliyor. Yabancı araçların köprü ve otoyollardan ücretsiz geçişi konusunda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci mutabakata vardı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın geçiş ücretleri ile idari para cezalarını elektronik ortamda gümrük kapılarına ulaştırmasını ve her iki bakanlığın sistemlerinin entegre edilmesini istedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...