Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kamuda devrim

Düzenleyen:
Kamuda devrim

Ekonomi Haberleri

Kamu İhale Kurumu (KİK) tarafından 2010 yılı içerisinde kullanıma sunulan Elektronik Kamu Alımları Platformu’nun (EKAP) kullanımı gün geçtikçe artıyor.

Osman Çobanoğlu ANKARA

Elektronik ortama alınan ihale işlemleriyle daha etkin, şeffaf ve hızlı bir ihale sürecinin yolu açılmıştı. Bunların yanı sıra işlem maliyetleri azaltılmış ve rekabetin artırılması sağlanmıştı. Buna yönelik olarak EKAP sisteminde şu ana kadar 115 bin adet iş deneyim belgesi olduğu belirtiliyor. Bu belgeler ihaleye aday veya isteklilerin benzer işlerdeki deneyimini gösteriyor. Bu belge içerisinde iş bitirme, iş durum, iş denetleme ve iş yönetme belgeleri bulunuyor. Bu belgeler özellikle mega proje ihalelerinde etkili bir konumda. EKAP sisteminin kuruluşunun asıl amaçlarından olan, yerli isteklilerin yani ihalelere istekli yerli kişi veya kuruluşların sisteme katılması konusunda da gelişme yaşanıyor. Şu ana kadar sisteme kayıtlı yerli istekli sayısının 40 binden 100 bine çıktığı belirtiliyor. KİK, hayata geçirdiği bu sistemin yanı sıra ihale konusunda eğitim de veriyor. Son iki yılda toplam 16 bin 145 katılımcıya ihale eğitimi verildiği belirtiliyor. 

89 BİN İHALE İLANI VERİLDİ

Sistem üzerinden geçtiğimiz yıl toplamda 89 bin 377 ihale ilanı verildiği ve 220 bin 675 adet sözleşme bildiriminin sağlandığı belirtiliyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...