Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

THY tüccarı uçuracak!

Düzenleyen:
THY tüccarı uçuracak!

Ekonomi Haberleri

Su ürünleri ve hayvansal mamul ihracatçıları, ihracat yapabileceği ülkeleri belirleyecek. THY de bu güzergâhlara "charter" seferleri koyacak. Böylece hem ihracat artacak hem de ulaşım maliyetleri düşecek

Oğuzhan ŞAHİN ANKARA - Dünyanın en ücra köşelerine gerçekleştirdiği uçuşlarla mesafeleri kısaltan Türk Hava Yolları (THY), tüccarlar için de farklı ticaret pazarlarının yolunu açıyor. Bu kapsamda, çevre ülkelerdeki kaoslardan etkilenen su ürünleri ve hayvansal mamul ihracatçıları, sağlanacak kolaylıklarla bilançoyu düzeltecek. Sektör temsilcileri için kargo taşımacılık fiyatlarından "charter" seferlerine kadar adımlar değerlendiriliyor. Sektörün beklentileri ve THY'nin çalışmaları, düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı. Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil ile Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Tuncay Sagun'un başkanlığında düzenlenen değerlendirme toplantısında, sektör ihracatında önemli bir yere sahip olan havayolu kargo taşımacılığı maliyetleri ve kargo kapasiteleri ele alındı. İhracatçılar, sektörde yoğun olarak ihracat yapılan pazarlarda "uçakların gövdelerinin dar olması" ve "yolcu sayısının fazlalığı" sebepleriyle kargo kapasitesinin sınırlı kaldığını, bu sebeple ihracat maliyetlerinin arttığını belirtti. Sektör için büyük önem taşıyan New York pazarına seferlerin "kargo kapasitesi kısıtlı" uçaklarla gerçekleştirilmesinin, ihracatçıları sıkıntıya düşürdüğünün altı çizildi.

Verilen bilgilere göre Ahmet Tuncay Sagun; görüşmede, THY'nin daha iyi maliyetler ve daha tatmin edici kapasitelerle çalışmasının, sektör ve ihraçatçıların önünü açacağını kaydetti. THY Genel Müdürü Kotil'in de, söz konusu kargo taşımacılık fiyatlarını tekrar gözden geçirme sözü verdiği belirtildi. Kotil, boş kapasite ile uçuş gerçekleştirilen destinasyonlarda da sektörden destek istedi. Bu kapsamda, su ürünleri ve hayvansal mamul ihracatçıları, gönderim yapabilecekleri ülke grupları ile destinasyonları belirleyecek. THY de, bu güzergahlara "charter" seferler koyacak. Böylece, THY'nin boş kapasiteleri de değerlendirilmiş olacak. İhracatçılara, farklı pazarların kapıları açılmış olacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...