Süt ucuz kalınca et üretimi arttı

Düzenleyen:
Süt ucuz kalınca  et üretimi arttı

Ekonomi Haberleri

Türkiye'de kırmızı et üretimi son beş senede yüzde 48 artışla 1 milyon 150 bin tona çıktı.

2011 yılında bu rakam, 777 bin ton civarında bulunuyordu. Geçen yıl üretilen miktarın 1 milyon 15 bin tonunu sığır eti oluşturdu. Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, "Et üretimi arttı, çünkü süt fiyatlarından memnun olmayan üretici, dişi hayvanlarını kesime götürdü. Sadece bir önceki yıla göre artış 110 bin tona tekabül ediyor. Türkiye'de geçen yıl hayvan varlığında ciddi miktarda azalma oldu. Dişi hayvanların kesime gitmesi, sektör açısından büyük bir problem. Ana olmazsa, dana olmaz. Dana olmazsa da et olmaz. Hayvan varlığının artırılması şart" diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...