Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çalışan emekliye kesinti zammı

Düzenleyen:
Çalışan emekliye  kesinti zammı

Ekonomi Haberleri

Emekli olup da kendi işini kuranlardan artık destek primi alınmayacak. Bu durumdaki yaklaşık 750 bin emeklinin maaşı, kesintinin eklenmesiyle 87 TL ile 381 TL arasında artacak

osyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı, emekli ve yaşlılık aylıklarından yapılan sosyal güvenlik destek primi (SGDP) kesintisinin kaldırıldığını açıkladı. Yapılan açıklamada, "Yaşlılık veya emekli aylığı bağlandıktan sonra çalışmaya devam edenlerin (Ticari veya serbest meslek kazancı sebebiyle gelir vergisi mükellefi olan veya vergiden muaf olmakla birlikte Esnaf ve Sanatkâr Siciline kayıtlı şirketlerin yönetim kurulu üyesi, ortağı, diğer şirket ve iştiraklerinin tüm ortaklarının) aylıklarından kesilen sosyal güvenlik destek primi kesintisi kaldırılmıştır" denildi. Buna göre SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamında yaşlılık veya emekli aylığı alanların, esnaf olarak çalışmaları sebebiyle maaşlarından yapılan prim kesintisi 29.2.2016 tarihi itibariyle sonlandırılacak. Uygulama, Nisan 2016 döneminde hayata geçecek. Ayrıca emekli maaşlarını 3 aylık dönemler itibariyle alanlardan kesilen tutarlar, taleplerine gerek bulunmaksızın hesaplarına yatırılacak. Sosyal Güvenlik Destek Primi kapsamında maaşlardan yüzde 10 kesinti yapılıyor. Bunun kaldırılması, emeklilere yeni bir zam anlamına da geliyor. Maaşlardaki bu 'kesinti artışı', yaklaşık 750 bin emeklinin yüzünü güldürecek. Yasa sayesinde kendi işini kuran emekliler, 87 lira ile 381 lira arasında gelir artışına kavuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...