Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Çalışma hayatında kayıt dışılığı azaltmak istiyoruz'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Çalışma hayatında kayıt dışılığı azaltmak istiyoruz'

Ekonomi Haberleri  / AA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, "Çalışma hayatında kayıt dışılığı azaltmak istiyoruz. Reformlarla ortaya koyduğumuz kararlılıkla bunu yüzde 52'den yüzde 32,6'lara gerilettik" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, çalışma hayatında kayıt dışılığı azaltmak istediklerini belirterek, "Reformlarla kanunlarla ortaya koyduğumuz kararlılıkla bunu yüzde 52'den yüzde 32,6'lara gerilettik" dedi.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu başkanlığında toplanarak, İş Kanunu ile Türkiye İş Kurumu Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngören kanun tasarısını, alt komisyon raporu üzerinden görüşmeye başladı.

Bakan Soylu, tasarının, çalışma hayatına, TBMM'ye, komisyona, ülkeye hayırlı olması temennisinde bulundu. Soylu, 13 saat süren komisyon çalışması ve alt komisyon çalışmasında paydaşların gösterdiği ortak gayrete teşekkür etti.

Kanun tasarısının, Türkiye'de çalışma hayatına çok ciddi katkı sağlayacağını ifade eden Soylu, sabahtan beri çalışma hayatının unsurlarıyla etkilenecek paydaşlarla tekrar çalıştıklarını söyledi.

Türkiye'de çalışma hayatında kayıt dışılığı mümkün olduğunca azaltmak istediklerini bildiren Soylu, reformlarla kanunlarla ortaya koydukları kararlılıkla bunu yüzde 52'den yüzde 32,6'lara gerilettiklerini kaydetti. Soylu, kayıt içine alarak ülkeye ve çalışma hayatına katkı sağlayabilecekleri bir süreci yürütüklerini vurguladı.

Soylu, sosyal diyalog mekanizmasına önem verdiklerini dile getirerek, bu mekanizma içinde 78 milyon kişinin bulunduğunu söyledi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...