3. havalimanı ilk etabı Şubat 2018'de tamam

Düzenleyen:
3. havalimanı  ilk etabı Şubat 2018'de tamam

Ekonomi Haberleri

Bakan Yıldırım, inşası devam eden üçüncü havalimanının dünyanın en büyüğü olacağını, devlet-özel sektör iş birliğinde yapıldığını hatırlattı.

Proje'nin tüm etaplarının tamamlanması halinde 10 milyar 247 milyon avroluk harcama yapılmış olacağını ifade eden Yıldırım, "Havalimanının 90 milyon kapasitelik birinci bölümü 2018'in şubat ayında açılacak. Yeni havalimanını devreye aldığımızda Atatürk Havalimanı'nda tarifeli taşımacılık olmayacak. Orası 'City airport' dedikleri, küçük ölçekli, genel ölçekli uçuşlarda, eğitim uçuşlarında, havacılıkla ilgili etkinliklerde kullanılacak. Şehrin nefes alacağı, akciğeri olacağı bir bölge haline dönüşecek ama orada günlük olarak yoğun havacılık faaliyeti olmayacak" dedi. Yıldırım, havalimanı tamamlandığında 165 köprüsü, yıllık 150 milyon yolcusu, 6 pist ve 12 taksi yolu bulunacağını hatırlattı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...