Fikri Işık: Dünyada azalırken Türkiye 6,5 milyon insanına istihdam sağladı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Fikri Işık: Dünyada azalırken Türkiye 6,5 milyon insanına istihdam sağladı

Ekonomi Haberleri  / AA

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Dünyada istihdamın durağanlaşıp veya azaldığı bir dönemde Türkiye 6,5 milyon insanına yeni istihdam oluşturdu. Şimdi inşallah yeni bir sıçrama başlangıcının eşiğindeyiz" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, dünyada istihdamın durağanlaşıp azaldığı bir dönemde Türkiye'de 6,5 milyon kişiye yeni istihdam sağlandığını belirterek, "Şimdi inşallah yeni bir sıçrama başlangıcının eşiğindeyiz" dedi.

Işık, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Konferans Salonunda düzenlenen "Rekabetçi Sektörler Programı Protokol İmza Töreni"nde, AK Parti hükümetlerinin tüm ülkeye olduğu gibi Şanlıurfa'ya da önemli yatırımlar yaptığını söyledi.

Kentin tarihte bir bilim şehri olduğuna işaret eden Işık, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile "bilim merkezi" açacaklarının müjdesini verdi.

Uluslararası ekonomik krizlerden etkilenmemek için üretimin önemine dikkati çeken Işık, şunları kaydetti:

"2008 krizini sayın Cumhurbaşkanımız hatırlarsanız 'bu kriz bizi teğet geçecek' demişti. Bütün ekonomiyi IMF'ye endeksleyenler onun bu cümlesiyle istihza etmişlerdi. Ama ne oldu gerçekten 2008 krizi Türkiye'yi teğet geçti. Çünkü, Türkiye 2002'den itibaren üretime çok büyük yatırım yaptı. Hem ülkenin alt yapısına büyük yatırım yaptı hem de üretime büyük yatırım yaptı. Allah'a şükürler olsun Türkiye 2008 krizine rağmen, bakınız 2007'den 2015 yılı sonuna kadar bütün dünyada istihdamın durağanlaşıp veya azaldığı bir dönemde Türkiye 6,5 milyon insanına yeni istihdam oluşturdu. Şimdi inşallah yeni bir sıçrama başlangıcının eşiğindeyiz."

"Adımları peş peşe atıyoruz"

Işık, 2023 hedeflerine ulaşmanın düne göre daha zor olduğunu ancak bu hedeflerinden asla vazgeçmeyeceklerini belirterek, bunu başarmanın tek yolunun da üretim öncelikli ekonomi anlayışı olduğunu vurguladı.

Ülkelerin en büyük gücünü, üreten sanayiden aldığını anlatan Işık, şöyle devam etti:

"Allah'a şükürler olsun AK Parti olarak biz üretim öncelikli bir ekonomi anlayışına sahibiz. Reel sektörü önceleyen bir ekonomiye sahibiz. Eğer bir ülkede reel sektör zayıflarsa sizin ekonominizin güçlenme şansı yok. Onun için reel sektörü güçlendirecek adımları peş peşe atıyoruz. Türkiye son 10 yılda büyük başarılara imza attı ki önündeki engelleri, bariyerleri arttırmak için canla başla çalışanlar var. Bu ülke potansiyelini harekete geçirdiği zaman hiç kimse bu ülkenin önünde duramaz. Bunu bildikleri içinde 'Türkiye'nin hızını keselim, büyümesini yavaşlatalım' diye pek çok gayretin gösterildiğini de biliyoruz."

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...