Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İşini yapmayan bürokratlar vatan hainidir

Düzenleyen:
İşini yapmayan bürokratlar vatan hainidir

Ekonomi Haberleri

İhracatçı Birlikleri Başkanı Zekeriya Mete, "Bürokrat imzayı geciktirdiği için iflaslar yaşanıyorsa, o kişi vatan hainidir" dedi

İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Zekeriya Mete, bürokrasinin Türk ihracatçısının hızını kestiğini iddia etti. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanların Türkiye'ye yatırım gelmesi, ihracatın artması için var güçleriyle çalıştığını, ancak üst yönetimin bu hızını, bürokrasinin kestiğini söyledi. Mete, "Ben diyorum ki, bu ülkeyi bürokrasi mahvediyor, tıkıyor. Biz 100 kilometre hızı almışız, koşuyoruz ama arkadan mevzuatlarıyla, korkusuyla, öngörüsüzlüğüyle tıkayan bir bürokrasi var. Ülke, ekonomi bizden iş bekliyor. Seni biz 1 ay, 2 ay, 1 sene bekleyemeyiz ki. Bakan talimat veriyor, bürokrasi mazeret üretiyor. Bakana bir daha söylüyorsunuz, 'bitmedi mi o sıkıntı' diyor, bürokrat yeni bir mazeret buluyor. Biz sanmıştık ki bakan yardımcıları süspansiyon olacak, işler hızlanacak. Ne yazık ki olmadı. Burada bir sıkıntı var belli ki. Bu sistem tıkandıysa değiştirmek gerek. Rehabilitasyon gerekiyorsa yapalım. Bu sistemle mi, başka sistemle mi olacak, çözelim" dedi.
İFLAS ONLARA KELİME BİZE ACI
Başkan Mete, şunları söyledi: "150 milyar dolara AK Parti ile geldik, 200 milyar dolara koşuyoruz ama bürokrasi engelliyor. Avrupa'ya ihracat yapmış bir arkadaşımız, aylardır alacağını alamıyor. İhracat Genel Müdürü diyor ki, 'Bana mı sordunuz satarken?' O üretici alacağını alamazsa, iflasa gider. İflas onlar için bir kelime olabilir ama üretici için, işini kaybeden işçi için evine ekmek götürememek demek. O makamda beklettikleri imzalar yüzünden iflas yaşanmışsa, insanlar işini kaybetmişse, ona sebep olan kişi vatan hainidir."

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...