Yeni Travego’nun rekor yolculuğu

Düzenleyen:
Yeni Travego’nun rekor yolculuğu

Ekonomi Haberleri

Mercedes-Benz Türk’ün Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda üretilen Travego modeli tamamen yenilendi. Önceki modeli Türkiye’de 10 yılda 11 milyar kilometre yol yapan Travego’yu yeni rekorlar bekliyor...

Mercedes-Benz Türk, otobüs ürün yelpazesinin amiral gemisi Travego’yu kullanıcı ve yolcuların beklentilerine en üst düzeyde yanıt verebilmek amacıyla geliştirerek yeniledi. Yeni Travego, CNR Expo Fuar Merkezi’nde düzenlenen etkinlikle kamuoyuna tanıtıldı. Daimler Otobüs Grubu Başkanı ve EvoBus Başkanı Hartmut Schick, yeni Travego’nun tanıtımında yaptığı konuşmada, “Yeni Travego’nun tanıtımı Mercedes-Benz Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından biridir. Yeni aracımız, otobüs dünyasındaki konumumuzu ve yetkinliğimizi kanıtlıyor” dedi. Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Britta Seeger da, toplantıda yaptığı konuşmada, “Yeni aracımızın kullanıcı ve yolcuların konforuna konfor katacağına inanıyoruz. Bu yeni aracın satışlarımıza ivme kazandıracağına ve Türkiye pazarındaki lider konumumuzu daha da güçlendireceğine inanıyoruz” diye konuştu.
1 MİLYAR YOLCU TAŞIDI
Mercedes-Benz Türk Otobüs ve Kamyon Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün ise, Türkiye’de satılan her iki otobüsten birinin üretildiği Hoşdere Fabrikası’na bugüne kadar 432 milyon avroluk yatırım yaptıklarını anımsatarak, “2005 yılından bu yana Hoşdere Fabrikamızda ürettiğimiz Travego, otobüs ürün yelpazemizin amiral gemisi. Geçtiğimiz 10 yıl içerisinde Türkiye’de ürettiğimiz 6.372 Travego aracımızın yüzde 20’sini ihraç ettik, yüzde 80’ini Türkiye pazarına sunduk. Bu 10 yıl içerisinde ülkemizde yaklaşık 1 milyar yolcu taşıyan ve 11 milyar kilometre yol yapan Travego’lar, bu özellikleriyle efsane modeller arasına girmiştir” dedi.

Aktif ve pasif güvenlik STANDART DONANIM

Yeni Travego birçok güvenlik sistemini standart donanım olarak sunuyor ve gelecekte otobüslerde yasal olarak bulunması gerekecek birçok özelliğe bugünden sahip. En üst düzeyde güvenlik sunan yeni Travego’nun standart donanımı kapsamında Aktif Acil Fren Sistemi 3 (ABA3), Adaptif Hız Sabitleyici (ACC), Şerit Takip Asistanı (STA), Lastik Basınç İzleme Sistemi, Ön Çarpışma Koruyucu Sistemi  (FCG), Elektronik Stabilite Programı (ESP), ABS, ASR, Elektronik Fren Sistemi (EBS), Elektronik Seviye Kontrolü, esnek programlanabilir kumanda ünitesi (FPS), disk frenler yer alıyor.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...