Güvenli liman Türkiye

Düzenleyen:
Güvenli liman Türkiye

Ekonomi Haberleri

Dünya Bankası Direktörü Zutt, "Türkiye ekonomisi rayında ilerlemeye hızla devam edecek" dedi. IMF de büyüme tahminlerini yükseltti

Küresel ekonomi durgun bir süreçten geçerken, "güvenli liman" arayışında bulunan uluslararası otoriteler Türkiye'yi işaret ediyor. Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Johannes Zutt, Türkiye’nin 2015 yılı büyümesinin beklentilerinin üzerinde gerçekleştiğini belirterek, "Geçen yıl düzenlenen seçimler, bunun beraberinde getirdiği belirsizlikler ve jeopolitik gelişmelerin, Türkiye’yi daha fazla etkileyeceğini düşünmüştük. Ancak gördük ki Türkiye’de hem kamuda hem özel sektörde güçlü bir yapılanma var” dedi. TÜSİAD'ın düzenlediği "Küresel Ekonomik Beklentiler 2016" başlıklı toplantıda konuşan Zutt, şunları söyledi: "Düşük petrol fiyatları ve Avro Bölgesi’ndeki gelişmeler, Türkiye’yi olumlu etkilemeye devam edecek. Türkiye ekonomisi, yolunda hızla ilerlemeye devam edecek." Öte yandan Uluslararası Para Fonu da (IMF), Çin'in Şanghay kentinde düzenlenecek G20 Bakanlar ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı öncesinde, Türkiye için büyüme tahminlerinde revizyona gitti. Kurum, Türkiye'nin 2016 yılına ilişkin büyüme tahminini yüzde 2.9'dan, yüzde 3.2'ye yükseltti.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...