Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gazprom vanaları kıstı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Gazprom vanaları kıstı

Ekonomi Haberleri  / AA

Gazprom'un yıl başında açıkladığı ve altı özel Türk şirketinin alımlarını kapsayan "gaz miktarını azaltma" niyetini hayata geçirdiği ileri sürüldü.

Rus doğalgaz dağıtım şirketinin, son günlerde Türkiye'de hava sıcaklığının yüksek seyretmesi ve özel alıcılarla yaşanan fiyat anlaşmazlığı sebebiyle böyle bir karar aldığı belirtiliyor. Boğaziçi Gaz, Enerco Enerji, Batı Hattı, Kibar Enerji, Avrasya Gaz ve Shell Enerji ile Gazprom’un, yüzde 10.25 indirimin sürmesi için görüşmeleri vardı. Ancak Ruslar bu indirimi iptal etti. Özel sektör de zamlı faturayı kabul etmeyince, gaz miktarının 10 Şubat'tan beri yüzde 10 kısıldığı iddia edildi. Son olarak 24 Şubat’ta Rusya’nın Türkiye’ye gaz sevkiyatının 26.7 milyar metreküp olarak gerçekleştiğini açıklayan şirket; bunun, önceki yıla oranla yüzde 40 daha az olduğunu açıkladı. Enerji Bakanlığı kaynakları, problemin vatandaşı etkilemeyeceğini dile getirdi.

TÜRKİYE AÇIKLAMASI

Gazprom'dan Rus haber ajansı TASS'a yapılan açıklamada, şirketin,  istikrarlı sözleşmeler kapsamında Türk şirketleriyle görüşmelerinin sürdürüldüğü  kaydedildi.
 
Açıklamada, "Gazprom Export ile Türkiye'deki özel doğalgaz şirketleri  arasındaki görüşmeler yapıcı çizgide devam ediyor. Görüşmelerin tamamlanmasının  ardından sonuçları hakkında bilgi verilecektir. Türk ortaklarımız ile  ilişkilerimizi, yapılan istikrarlı sözleşmeleri sürdürerek korumak istiyoruz"  ifadelerine yer verildi.
 
Rusya'dan batı hattı üzerinden Türkiye'ye gaz getiren özel  şirketlerin, iptal edilen yüzde 10,25'lik indirimin faturalardan çıkarılması  üzerine yüksek bedel ödemeyi reddettiği ve Gazprom'un özel şirketlere gönderilen  doğalgaz miktarında yüzde 10 kesintiye gittiği belirtilmişti.
 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...