Fitch, Türkiye'nin kredi notunu açıkladı

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu açıkladı

Ekonomi Haberleri

Fitch Ratings, Türkiye'nin "BBB-" ile "yatırım yapılabilir" seviyede bulunan kredi notunu ve "durağan" not görünümünü değiştirmedi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin "BBB -" olan kredi notunu ve durağan olan görünümü değiştirmedi. Ekonomistler, Fitch'in Türkiye değerlendirmesinde kredi notunu ve durağan görünümü değiştirmeyeceğini tahmin ediyordu.

KARAR SONRASI DOLAR

Uluslararası piyasalarda aksam saatlerinde 3 TL'ye kadar çıkan dolar, Fitch acıklaması sonrasında 2.9950 TL seviyelerinden işlem gördü.
FİTCH'DEN KARARA İLİŞKİN AÇIKLAMA
Açıklamada, teyit kararına Türkiye'nin mali disiplinini 2015'te gerçekleşen iki seçime rağmen korunması gerekçe gösterilirken, şu ifadelere yer verildi:  "Mali disiplin 2015'te iki çekişmeli seçime rağmen korundu. Genel kamu açığının gayri safi yurtiçi hasılaya (GSYH) oranı yüzde 1,3'den yüzde 1,2'ye düştü. Bunun sonucunda, aynı kredi notuna sahip olan ülkelerde ortalama yüzde 42,6 seviyesinde bulunan kamu borcu/GSYH oranı 2015 sonu itibarıyla yüzde 32,6'ya geriledi." Öte yandan, açıklamasında sığınmacılara ve artırılan güvenlik önlemlerine yönelik harcamaların bütçe üzerinde baskı oluşturabileceğine işaret eden Fitch Ratings, ayrıca jeopolitik görünümün de kötüleştiğini ileri sürdü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...