TMSF Bank Asya'yı satıyor

TMSF Bank Asya'yı satıyor

Ekonomi Haberleri

TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül Bank Asya'yı 29 Mayıs'a kadar satmayı planladıklarını söyledi. Kulislerde bankayı Halkbank'ın alacağı konuşuluyor

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Şakir Ercan Gül, Bank Asya'yı 29 Mayıs'a kadar öncelikle satmayı planladıklarını söyledi. Vakıf Katılım'ın açılış töreninde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, "Öncelikle satacağız. 29 Mayıs akşamına kadar çözümlenemezse tasfiye edeceğiz. Tasfiye ne demek? Alacaklarını tahsil edip borçlarını ödeyeceğiz" diye konuştu. 

 HALKBANK MI TALİP ? 
 Ziraat Katılım'ın ardından kamunun sektördeki ikinci oyuncusu Vakıf Katılım da açılırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünkü açıklaması Bank Asya'da ibreyi Halk Bankası'na çevirdi. Erdoğan, Halk Bankası'nın katılım sektörüne girmekte geç kaldığını belirterek, "işi ağırdan aldılar" uyarısında bulundu. Sektör temsilcileri, Halkbank'ın sıfırdan banka kurmak yerine Bank Asya'yı alabileceğini ileri sürdü. Halkbank yetkilileri ise görüşme olduğunu doğrulamadı. Şakir Ercan Gül de, mevcut ortaklarla görüşmeler yapıldığını belirterek, "Her halükarda bankayı satarız" dedi. Gül, bankanın mevcut katılım bankalarına satışı konusunda ise "Her şey olabilir" diye konuştu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...