HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Genç çiftçiye 30 bin TL

Düzenleyen: /
Genç çiftçiye 30 bin TL
Genç Çiftçi, Haber

Ekonomi Haberleri

Kırsal kalkınma destekleri kapsamında genç çiftçilerin geliştirdiği projelere 3 yıl boyunca 30 bin liraya kadar hibe verilecek.

Bakanlar Kurulu’nun 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren yürürlüğe giren kararına göre destekler 81 ilde nüfusu 20 binden az olan yerleşim alanlarını kapsayacak. Proje için gerekli kaynak merkezi yönetim bütçe kanunu ile tahsis edilen ödenekten karşılanacak ve Ziraat Bankası aracılığıyla ödenecek. Program kapsamında projesi kabul edilen genç çiftçilere ön ödeme de yapılabilecek. Çiftçiler hibeden sadece bir defa yararlanabilecek. Hibe desteğinin köyden kente göçün önüne geçeceğini belirten Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Bu karar, 18-40 yaşın altındaki genç çiftçilere, Avrupa Birliği’ndeki gibi köyden kente göçün önlenmesine, üretimin teşvik edilmesine ve sürdürülebilirliğine katkı sağlayacak. Verilecek destekler kırsalda hızla yaşlanmakta olan tarımsal nüfusun gençleştirilmesine, iyi tarım uygulamalarını esas alan genç nüfusun daha fazla ve etkin bir şekilde üretimde yer almasına, tarımsal potansiyelimizin kullanılmasına katkıda bulunacak” dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...