Ford ticari araçlarıyla Avrupa'nın lideri oldu

Düzenleyen:
Ford ticari araçlarıyla Avrupa'nın lideri oldu

Ekonomi Haberleri

Türkiye ticari araç ihracatının yüzde 65’ini gerçekleştiren Ford Otosan, geçen yıl bu segmentte sattığı 250 binin üzerindeki araçla markayı Avrupa'nın zirvesine taşıdı

Ali Çelik İSTANBUL
Otomotiv sektörünün öncü kuruluşlarından Ford Otosan, Avrupa'da da büyük başarılara imza atıyor. Ford Otosan tarafından Türkiye'de üretilen ticari araçlar, 2015 yılında Ford'u Avrupa ticari araç liderliğine taşıdı. Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, "Türkiye ticari araç ihracatının yüzde 65’ini biz yapıyoruz. 2015’te, bir önceki yıla göre yüzde 32 artışla 253 bin 644 adet araç ihraç ettik ve kendi rekorumuzu kırdık. İhracat gelirimizi de yüzde 11 artırarak 3.9 milyar dolara çıkardık. Biz Türkiye’de büyük başarılara imza atarken; Ford da Avrupa’da 1 numaralı ticari araç markası oldu. 260 bin 400 adet ticari araç satışı ve yüzde 12.6 pazar payıyla kıtanın lideri oldu. Courier’den Transit’e uzanan geniş ürün portföyümüzle, markayı Avrupa’da zirveye taşımış olduk" dedi.
Geçen yıl Ford Otosan 1.6 milyar dolarlık yatırımını tamamlayıp, 335 bin adet rekor üretime ulaştı. Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, "Gölcük ve Yeniköy fabrikalarımızda üretim yatırımlarımızı tamamladık ve Ar-Ge merkezimizi açtık. Şimdi 2016 ve sonrasına bakarsak, önemli bir döneme başladığımızı düşünüyoruz. Ecosport, Yeni Kuga, Edge ve Yeni Ranger modellerimizi pazara sunacağız. Uzun vadede ağır ticaride her 3 araçtan birini ihraç etmeyi hedefliyoruz. Ford Trucks ile 2016’da Doğu Avrupa’da açacağımız yeni bayiliklerimizle global büyümemize devam ederken, yurt içi yatırımlarımızın rotasını da ağırlıklı olarak İnönü fabrikamıza çevireceğiz. Bugün geldiğimiz noktada, bölgesel bir otomotiv şirketi olmaktan çıktık. Biz artık otomotiv teknolojilerinin küresel oyuncusu haline geldiğimize ve önümüzdeki dönemde bu konumumuzu daha da pekiştireceğimize inanıyoruz" diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...