Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şubatta 55 Rus geldi

Düzenleyen:
Şubatta  55 Rus  geldi

Ekonomi Haberleri

Rusya'da yaşanan ekonomik krizin ülke halkını fakirleştirmesi ve uçak krizi, beklendiği gibi içeride turizm rakamlarına da yansıdı.

Geçen yıl şubatta Rusya'dan 8 bin 307 turistin geldiği Antalya'ya, bu yıl aynı ayda sadece 55 Rus geldi. Almanya pazarındaki kayıp da dikkat çekti. Geçen yıl şubat ayında bu ülkeden 80 bin turist gelmişti, bu yıl söz konusu rakam 55 bine düştü. Toplam turist sayısı ise, 128 binden 78 bine geriledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre Antalya'nın turizm sektöründe ocak ayında yüzde 30 olan kaybı, şubat ayında yüzde 39'a yükseldi. Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, “Yılın iki ayında Ruslarda kayıp yüzde 98 oldu. Sultanahmet bombasının etkisi de Almanlarda kendisini gösterdi. Artış gösteren tek pazar, az miktarda da olsa Ukrayna" diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...