Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İhlas Ev Aletlerine iF Tasarım Ödülü

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
İhlas Ev Aletlerine iF Tasarım Ödülü

Ekonomi Haberleri  / İHA

Tasarım alanında dünyanın prestijli ödüllerinden iF Tasarım Ödülü 2016 sonuçları açıklandı. İhlas Ev Aletleri tarafından üretilen Aura Cleanmax ve Aura Roboclean Temizlik ve Sağlık Robotları, iF Tasarım Ödülü aldı.

Bu yıl 62'incisi düzenlenen ve 53 ülkeden 2 bin 458 katılımcının 5 bin 295 tasarım ile başvuruda bulunduğu iF Tasarım yarışması kapsamında bin 821 ürün ödüle layık görüldü. Almanya’nın Münih kentindeki BMW Welt'te düzenlenen törende, İhlas Ev Aletleri, Türkiye’de ürettiği ve elliye yakın ülkeye ihraç ettiği Aura Cleanmax ve Aura Roboclean Temizlik ve Sağlık Robotlarıyla, ev aletleri dalında iF Tasarım Ödülü’ne layık görüldü. Ocak 2016’da Alman Tasarım Konseyi tarafından sunulan “ICONIC AWARDS 2016; Interior Innovation” ödülünü alan İhlas Ev Aletleri, iF Tasarım Ödülü’yle birlikte, 2016 yılına iki uluslararası ödül alarak girmiş oldu. 

Ödül alan firmalar ve markalar, 19-21 Ocak 2016 tarihleri arasında bir araya gelen uluslararası 53 uzmandan oluşan güçlü bir jüri tarafından değerlendirildi. Ürün, ambalaj, iletişim, profesyonel konsept, iç mimari, servis tasarımı ve mimari olmak üzere yedi alanda bin 821 tasarım iF logosunu taşımaya hak kazanırken, 75 tasarım da iF Altın Ödülü'ne değer görüldü. 

Ödülü iF Tasarım Organizasyon Komitesi Başkanı Mashid Karimi’den alan İhlas Ev Aletleri Genel Müdürü Dr. Ömer Kamber, Aura Roboclean ve Aura Cleanmax Temizlik ve Sağlık Robotları ile bir kez daha uluslararası ödüle layık görüldükleri için mutluluk duyduklarını ifade etti. Dr. Kamber, ürettikleri temizlik robotlarının kalite, tasarım, malzeme, inovasyon düzeyi, çevreye etki, işlevsellik, ergonomi, güvenlik ve marka değeri gibi kriterler açısından değerlendirildiklerini ve bu başlıklarda uluslararası kriterleri karşıladıkları için ödüle layık görüldüklerini belirtti. 

Bugüne kadar aldıkları pek çok ödülün, AR-GE merkezinde yürüttükleri titiz çalışmaların güzel bir yansıması olduğunu belirten Dr.Kamber, uluslararası alanda sağladıkları bu beğeni ve memnuniyet düzeyiyle 2015 yılı içinde ihracat yaptıkları ülke sayısını önemli ölçüde artırdıklarını belirtti ve emeklerini ödülle taçlandıran iF Ödül Komitesi’ne teşekkür etti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...