Cenevre Motor Show 86. defa kapılarını açtı

Düzenleyen:
Cenevre Motor Show 86. defa kapılarını açtı

Ekonomi Haberleri

Otomotivde yılın ilk dev buluşması olan Cenevre'de sürücüsüz olarak tasarlanan 'otonom' modeller geçit yaptı. Fuarda sınırsız lüks ve SUV'lar da en çok göze çarpanlar oldu...

TÜRKİYE CENEVRE’de - ÖNDER ÇELİK

İsviçre’de bu yıl 86'ncısı düzenlenen Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı kapılarını otomobil severlere açtı. Dün açılan ve 13 Mart Pazar gününe kadar devam edecek fuarın ilk günü yaklaşık 10 bin basın mensubu tarafından izlendi. 30 ülkeden 200 firmanın katıldığı fuarın bu yılki gündemini 'otonom' araçlar oluşturuyor. Fuarın basın mensuplarına açılan ilk gününde düzenlenen toplantılarda sınırsız lüks ve SUV'lar ön plana çıktı. Mercedes'ten Ferrari'ye, Maserati'den Fiat'a, Audi'den Toyota'ya Lamborgini'den Renault'ya kadar birçok önemli marka yeni ve yenilenen modellerinin dünya ve Avrupa prömiyerlerini Cenevre'de gerçekleştirdi. Bu yıl 120 kadar yeni aracın sergilendiği fuarda insansız sürüşü sağlayan 'otonom' araçlar ise daha bir görünür hale geldiler. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl Las Vegas'ta düzenlenen CES'te sürücüsüz aracını tanıtan Mercedes, Cenevre'de de insansız sürüş özelliğine giden yolda önemli bir adım olarak görülen E-Serisi'nin 10'uncu neslini görücüye çıkardı.
MERCEDES'TEN 8 MODEL
 Bu yıl fuara 8 yeni modeliyle katılan Mercedes, yeni C-Serisi Cabriolet, Mercedes-Maybach S-Serisi Guard VR 10 ve Smart Brabus Sport Package araçlarının dünya prömiyerini, E-Serisi ve Mercedes-AMG S63 Cabriolet Edition 130 modellerinin Avrupa lansmanını yaptı. Mercedes ayrıca, yenilenen SL, SLC ile Mercedes-AMG C 43 Coupe modellerini de fuarda segiledi. Yeni C-Serisi'nin dünya prömiyerinde konuşan Mercedes-Benz Otomobil Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Daimler AG Yönetim Kurulu Üyesi Ola Källenius, son 5 yıldır satış rekoru kırdıklarını belirterek, geçen yıl yüzde 13.4 artışla 1.9 milyon araç sattıklarını söyledi. 

Ferrari'den 690 HP’lik 4 koltuklu GTC4Lusso

Ferrari, yeni bir dört koltuklu modeli GTC4Lusso’yu Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıttı. 0-100 km/s hızlanmasını sadece 3.4 saniyede gerçekleştiren ve 335 km/s’lik son hıza sahip 4 koltuklu Ferrari GTC4Lusso, 690 HP’lik V12 motoruyla ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle markanın yeni amiral gemisi olarak ön plana çıkıyor.

FIAT Egea HB ve SW’nin örtüsünü açtı

Tofaş’ın Bursa fabrikasında üretilen Egea ailesi, Sedan, Hatchback ve Station Wagon modelleri ile ilk defa 86’ncı Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilendi. Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, fuarda yaptığı açıklamada, "Bursa’da ürettiğimiz otomobiller sadece bizim değil fuarın da yıldızı. Egea’nın üç modelini yan yana görünce çok memnun oldum. Çalışanlarımız ile bir kez daha gurur duydum. Böyle küresel projeler hem memleketimizin ekonomisi hem de Ar-Ge ve üretim kabiliyetlerimizin gelişmesi için çok önemli" diye konuştu. 

Cenevre Motor Show 86. defa kapılarını açtı

Cenevre'deki lansmana Rahmi M. Koç'a Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Y. Koç, Koç Holding CEO'su Levent Çakıroğlu, Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen ile TOFAŞ CEO'su Cengiz Eroldu da katıldı. 

Cenevre Motor Show 86. defa kapılarını açtı

MASERATİ

İtalyan lüks otomobil üreticisi Maserati’nin yeni lüks ve sportif SUV modeli Levante, 2016 Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı. Avrupa'da ilkbaharda lansmanı yapılacak Levante, diğer pazarlarda yıl sonuna kadar yola çıkıp lüks SUV segmentinde rekabete katılacak. Maserati'nin yeni SUV’u hem benzinli hem de dizel motorlarla donatılmış olarak yollara çıkacak.

YARI OTOMATİK SANDERO

Dacia, yarı otomatik dizel ile sürpriz yaptı. Araçların DCi 90 motorla sunulacak yarı otomatik Easy-R vites kutusu uygulanmış modelleri segilendi. Renault ise Megane Sport Tourer ve Scenic’in yanı sıra ZOE Swiss Edition özel seri modelinin de ilk gösterimini yaptı.

Cenevre Motor Show 86. defa kapılarını açtı

Porsche Cenevre’de 2 dünya prömiyeri yaptı

Porsche, Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı’nda, 60’lı yıllarda efsaneler arasına giren 718 Boxster ile 911 R modellerinin yeni nesillerinin dünya prömiyerini gerçekleştirdi. Eski versiyonuna göre yüzde 13 daha az yakıt tüketen 718 Boxster, 2 litrelik motoruyla 300 HP güç üretiyor ve 0’dan saatte 100 kilometre hıza 4.7 saniyede çıkıyor. Yeni 911 R, 4.0 litrelik atmosferik motoruyla 500 hp güç üretiyor. Sıfırdan saatte 100 kilometre hiza 3.8 saniyede çıkıyor.

SUV’lar geçidi

Otomobilden büyük, 4x4'den  küçük araçların ortak adı olan SUV'lar, Cenevre'de de öne çıktı. Toyota, Maserati, Seat, Audi ve Skoda gibi markalar, SUV'larını görücüye çıkardı

TOYOTA
Toyota, Cenevre Motor Show’da, Türkiye’de üretilecek C-HR modelinin seri üretim versiyonunu ilk defa tanıttı. Markanın C segmenti için Sakarya’da üreteceği C-HR modeli, yükseltilmiş SUV stili kabin ve 5 kapılı coupe tasarıma sahip. Toyota fuarda ayrıca TAV4 Hybrid'i de sergiledi.
AUDİ
Audi, Cenevre Otomobil Fuarı’nda, en yeni SUV modeli olan Q2’nin dünya prömiyerini yaptı. Bağlanabilirlik ve bilgi-eğlence sistemleriyle öne çıkan Audi Q2 öncelikle küçük motorlarla satışa sunulacak.
SUBARU
Subaru, yeni jenerasyon Crossover olarak tanımlanan XV Concept modelinin dünya prömiyerini gerçekleştirdi. Subaru standında makyajlı Subaru XV ve makyajlı Forester modelleri de sergilendi.
SEAT
Seat’ın SUV segmentindeki ilk modeli olan Seat Ateca, Cenevre Motorshow’da ilk kez göründü. 2016 yılının son çeyreğinde Türkiye’de satışa sunulması planlanan Seat Ateca'da iki dizel iki benzinli motor seçeneği sunuluyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...