Katarlı banka yatırım için rotasını Türkiye'ye çevirdi

Düzenleyen:
Katarlı banka yatırım için  rotasını Türkiye'ye çevirdi

Ekonomi Haberleri

Katar merkezli yatırım bankası The First Investor (TFI) CEO'su Yousef Al Obaidan, Türkiye'de yatırım için görüşmeler yaptıklarını bildirdi

Türkiye'nin büyüme potansiyeli, istikrarı, hukuki altyapısı, güçlü regülasyon ve kurumsal yönetişim özellikleriyle bölgede yatırım yapılabilecek en iyi adres olduğunu ifade eden Al Obaidan, "Bu doğrultuda Türkiye'de yatırım yapmak için bakıyoruz. Önceliğimiz gayrimenkul, eğitim, sağlık ve yiyecek-içecek sektörleri. Birçok şirketle görüşmeler yapıyoruz. Ancak henüz bir sonuca ulaşmadık" dedi. Al Obaidan yatırım büyüklüğü ilgili yaptığı değerlendirmede ise, "Körfez bölgesindeki yatırımlarımıza bakıldığında proje başına ortalama 100-150 milyon dolarlık yatırım büyüklüklerinden bahsedebiliriz. Ancak bu tutar projeye göre değişiklik gösterebiliyor. Bu nedenle Türkiye'de yapacağımız yatırımlar için net bir bütçe belirlemedik" diye konuştu. Gayrimenkulde otel, AVM, konut gibi her türlü yatırıma baktıklarını ama özellikle kira getirisi sağlayacak yatırım arayışları olduğunu belirten Al Obaidan, eğitim alanında ise uluslararası nitelikte eğitim veren okulların ilgilerini çektiğini söyledi. TFI Aralık ayında Kiler GYO ile İstanbul Sapphire binasında Sapphire Alışveriş Merkezi, Sapphire Seyir Terası ile Sapphire Residence'da şirketin mülkiyetinde kalan tüm kısımların uluslararası piyasalar da dahil toplu satışı konusunda bir yıl süreli münhasır görevlendirme sözleşmesi imzalamıştı. Al Obaidan, söz konusu sürecin nasıl ilerlediği ile ilgili soru üzerine ise, "TFI olarak Sapphire'in toplu satışı konusunda uluslararası yatırımcılardan büyük ilgi görüyoruz. Potansiyel alıcılarla görüşmeler ve müzakereler olumlu yönde ilerliyor" dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...