Savunmaya 85 milyar lira

Düzenleyen:
Savunmaya  85 milyar lira

Ekonomi Haberleri

Millî gemi, Atak helikopteri, Altay tankı başta olmak üzere 233 savunma projesi sözleşmeye bağlandı. Bu projelerin bedeli 85.5 milyar lirayı buldu

Türkiye, özellikle savunma sanayi projelerinde yerli atağını hızlandırdı. Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) tarafından yürütülen 416 proje bulunurken, bunların 233'ü sözleşmeye bağlandı. Yüzde 84'ü aşan oranda yerli olan bu projelerin bedeli yaklaşık 85.5 milyar lirayı buldu. Bölgede ve dünyada değişen şartlar karşısında diğer kamu kuruluşlarının ihtiyacı olan sistem ve platformların geliştirilmesi için yürütülen çalışmalar artırıldı. Bu çerçevede geçen yıl önemli gelişmeler de yaşandı. ATAK helikopterinin teslimatı, ALTAY Tank Projesi'nin prototipinin tamamlanması, tankların kalifikasyon testlerinin sürmesi, MİLGEM projesinin 3 ve 4'üncü gemilerinin inşa faaliyetleri, yeni tip karakol botlarının teslimatı, denizaltı üretimi, Güç Grubu Geliştirme Projesi'nde sağlanan gelişmeler başta olmak üzere birçok faaliyet gerçekleştirildi. 
SSM tarafından yürütülen ve sözleşmesi imzalanmış 233 projenin modellerine göre dağılımına bakıldığında ilk sırayı, yüzde 46 ile yurt içi geliştirme aldı. Projelerin yüzde 22'si Ar-Ge, yüzde 11'i yurt dışı hazır alım, yüzde 10'u ortak üretim, yüzde 6'sı yurt içi hazır alım olarak dağıtıldı. Projelerin toplam bedeli ise 85 milyar 428 milyon 873 bin 857 lirayı buldu.
SSM tarafından yürütülen ve sözleşmesi imzalanmış proje sayısı 2014 sonunda 225'ti. Projelerin sözleşme bedeli 59 milyar 323 milyon 973 bin 964 liraya karşılık geliyordu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...